HIFA OIL pomaže izgradnju dvorane Katoličke župe u Jelahu

HIFA OIL nastoji pokazati senzibilitet za aktivnosti svih vjerskih zajednica i ovakav vid susreta i razgovora je uvijek dobro došao

3378

HIFA OIL pomaže izgradnju dvorane Vrhbosanske nadbiskupije, Katoličke crkve Jelah. Oduku o donaciji za izgradnju dvorane Župnog ureda u Jelahu don Iliji Marinoviću uručio je Venan Hadžiselimović izvršni direktor HIFA OIL.

Vrhbosanska nadbiskupija Sarajevo, Župa Sv. Ivana Krstitelja – Jelah, obratila se privrednicima Tešnja sa molbom za doniranje sredstava za izgradnju župne dvorane koja bi služila za njene aktivnosti, kako vjerske tako i društvene i kulturne koje su uz to vezane.

“Svjesni smo naše situacije, malobrojna smo zajednica, a samim time i materijalna sredstva su nam mala jer od priloga vjernika ne možemo to isfinansirati. Stoga smo se odlučili da pomoć potražimo i od drugih, najprije od poduzetnika općine Tešanj. Imajući u vidu dosadašnju praksu – kad god smo nešto gradili ili obnavljali u župi (župnu kuću, Crkvu u Jelahu i Tešnju, kapelicu i mrtvačnicu na groblju u Jelahu, itd.), dobar dio privrednika se odazvao i sudjelovao u tim akcijama. Naš cilj je, koliko dopuste vremenski uvjeti sa radovima izaći iz zemlje, a na proljeće naredne godine nastaviti sa daljnjim radovima”, stajalo je između ostalog u pismu.

Na osnovu zajedničke inicijative predstavnika katoličke zajednice u Tešnju upriličen je sastanak delegacije Vijeća zajednice sa izvršnim direktorom i menadžmentom kompanije HIFA OIL.

“Privreda Tešnja, posebice HIFA OIL nastoji pokazati senzibilitet za aktivnosti svih vjerskih zajednica i ovakav vid susreta i razgovora je uvijek dobro došao. Čestitali smo delegaciji Vijeća na predanom radu u zajednici, i ujedno je iskorištena prilika da se ispred naše kompanije uruči donacija za izgradnju dvorane Župe u Jelahu”, izjavio je Hadžiselimović.

Don Ilija Marinović, župnik u Jelahu zahvalio se na donaciji kompanije HIFA OIL, kazavši kako se prilikom susreta razgovaralo i o potrebi nastavka dobrih susjedskih i međunacionalnih odnosa na području općine Tešanj, sa intencijom da to bude primjer za čitavu BiH. “Radimo i živimo jedni sa drugima. U tom smislu nalazimo načine kako da zadržimo prije svega mlade da ne odlaze iz BiH”, kazao je don Marinović.

IZVORBusiness Magazine
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here