Vispak i Bingo kuhali zajedno sa osnovcima u Gračanici

Na ovaj način u okviru ovog zabavno – edukativnog projekta dvije kompanije uspostavile su interakciju sa djecom.

478

Tokom mjeseca aprila kompanije Vispak i Bingo su organizovale projekat „Kuhamo zajedno“ na području općine Gračanica. Učenici „Druge osnovne škole“ i OŠ „Hasan Kikić“ učestvovali su u projektu tako što su pisali literarne i kreirali likovne radove na temu „Bosanska kuhinja u mom domu“ i pripremali se za kviz o tradiciji Bosne i Hercegovine i historiji Gračanice.

Na ovaj način u okviru ovog zabavno – edukativnog projekta dvije kompanije uspostavile su interakciju sa djecom kako bi upravo “vojska najjača” dala svoj aktivan doprinos njegovanju tradicije, očuvanju, ali i kreativnom unaprijeđenju bosanske kuhinje, kao jednog od simbola Bosne i Hercegovine.

“Zadovoljni smo saradnjom na projektu i sretni što se ovoliki broj djece uključio. Smatramo da ovakvim projektima možemo doprinijeti podizanju svijesti o značaju kupovine domaćih proizvoda jer su ova djeca naši budući kupci. Samim tim oni će direktno uticati na razvoj domaće privrede”, ističu u kompaniji Bingo.

Završna manifestacijaodržana je ispred velikog tržnog centra Bingo u ovom gradu, gdje su proglašeni najbolji u ovom projektu. Priča se dalje nastavlja u maju i to u Bihaću. Osim u Gračanici, projekat ove dvije bh. kompanije implentiran je već u Zenici, Tuzli, Travniku i Bugojnu.

„Vispak će uvijek biti inicijator ovakvih priča sa bh. kompanijama jer smatramo da upravo ovakvi projekti mogu podstaći drugarstvo, probuditi želju za učenjem o Bosni i Hercegovini, a pri tom i zabaviti se, tj. pokazati ‘čiji burek je najbolji’“, saopštili su iz kompanije Vispak.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here