Schneider Electric, globalni specijalista za upravljanje energijom i automatizaciju, predstavio je Galaxy VX™, veoma efikasan i kompaktan trofazni uređaj za neprekidno napajanje energijom (UPS) koji se vrlo jednostavno implementira te donosi fleksibilne načine rada za velike pogone, podatkovne centre i aplikacije koje su od velike važnosti za poslovanje.

Galaxy VX se može pohvaliti rasponom snage od 1000 KW do 1500 KW u jednom modulu te još većim kapacitetima kada je riječ o konfiguracijama sa više modula. Inovativni način rada ECOnversion te tehnologija konverzije 4-Level Conversion podržavaju kompanije u njihovom prelasku na hyperscale podatkovne centre i pomažu im da iz uvođenja i implementacije IT-ja izvuku najveću moguću vrijednost ostvarivanjem efikasnosti  bez kompromitiranja pouzdanosti.

„S nastavkom širenja računarstva u oblaku i kolociranih IT modela kroz kompaniju, raste i usredotočenost na energetsku efikasnost kako bi se podržao prijelaz na hyperscale podatkovne centre“, istaknuo je Pedro Robredo, potpredsjednik poslovne jedinice Secure Power Systems kompanije Schneider Electric.

„Galaxy VX odlikuju niski troškovi vlasništva, te velika dostupnost, pouzdanost i skalabilnost, kao i načelo plaćanja pay-as-you-grow. Zajedno s uređajem Galaxy VX, našim korisnicima pružamo i višestruke opcije pohrane energije, uključujući litij-ionske baterije, s ciljem pružanja najboljeg pristupa poslovanju u ovom trenutku, dok im istovremeno omogućavamo da se pripreme za potrebe pohrane energije koje će se pojaviti kasnije“, dodao je Robredo.

Efikasnost do 99 posto

Galaxy VX se u potpunosti može integrirati s rješenjima za upravljanje energijom kompanije Schneider Electric te donosi fleksibilne načine rada kako bi se optimizirala efikasnost IT okruženja:

• Način rada s dvostrukom konverzijom (Double Conversion Mode): Zahvaljujući načinu rada s dvostrukom konverzijom, Galaxy VX smanjuje gubitke pri prijelazima koristeći tehnologiju konverzije na četiri nivoa. Smanjeni prijelazni stres omogućava veću pouzdanost i nižu stopu zastoja u radu.

• Ekonomični način rada Eco Mode: Galaxy VX nudi uobičajeni ekonomični način rada koji rezultira efikasnošću do 99 posto.

• Način rada ECOnversion: Ovdje je riječ o hibridu između gornja dva načina rada, Eco Modea i Double Conversion Modea. ECOnversion rezultira efektom dvostruke konverzije, zajedno s efikasnošću do 99 posto.

Dostupan od januara 2017. godine

Galaxy VX UPS dostupan je od januara 2017. godine i to putem kompanije Schneider Electric i njezinih partnera. Riječ je o najnovijem članu porodice rješenja za zaštitu energije Galaxy V, koji se bez problema integrira u električna, fizička i nadzorna okruženja korisnika koji upravljaju podatkovnim centrima, te industrijskim ili pogonskim aplikacijama. Više informacija o portfelju proizvoda za zaštitu energije Galaxy V možete pronaći na internet stranici kompanije Schneider Electric.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here