Regionalna Konferencija Mikrofinansijskog Sektora na Zapadnom Balkanu: Most za Digitalnu Transformaciju i Održivi Razvoj – MICROBALKANS 24

Ova konferencija, organizovana od strane Asocijacije mikrofinansijskih organizacija u BiH  -AMFI, predstavlja ključni događaj za sektor koji ima ogroman utjecaj na ekonomski razvoj, posebno u oblasti poduzetništva, financijske inkluzije i digitalne transformacije.

8

Sarajevo će od 31. oktobra do 1. novembra 2024. godine biti domaćin prve regionalne konferencije mikrofinansijskog sektora Zapadnog Balkana – MICROBALKANS 24.

S ciljem jačanja regionalne saradnje i kreiranja zajedničkog glasa za mikrofinansijske organizacije, tokom konferencije će biti potpisan Memorandum o razumijevanju između predstavnika mikrofinansijskih organizacija iz BiH, Srbije, Crne Gore, Albanije, Sjeverne Makedonije i Kosova. Ovaj dokument postavit će temelje za zajedničke aktivnosti u cilju unapređenja poslovnog okruženja i jačanja finansijske stabilnosti u regiji.

Konferencija će okupiti preko 200 učesnika, uključujući lidere iz mikrofinansijskog sektora, regulatorne organe, banke, fintech kompanije, te eksperte za digitalizaciju i ESG (Environment, Social, Governance) inicijative. Tokom dvodnevnog događaja, učesnici će imati priliku da razmjene znanja, diskutuju o najnovijim tehnologijama i inovacijama u sektoru te se umreže s potencijalnim partnerima.

Teme konferencije uključuju digitalizaciju mikrofinansijskog sektora, ESG prakse s posebnim fokusom na energetske tranzicije, te ulogu žena u ovom sektoru. Ovaj događaj također će promovisati održivi razvoj i financijsku inkluziju, s naglaskom na podršku ranjivim grupama i podsticanje samozapošljavanja kroz mikro i mala preduzeća.

Za više informacija o konferenciji i registraciji, posjetite web stranicu: https://amfi.ba.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here