Erdi d.o.o. Zavidovići ulaže nekoliko miliona KM u adrenalinski park i resort u Vozućoj

Građevinsko-rudarska kompanija Erdi d.o.o. Zavidovići ulazi u oblast turizma: Uskoro investicija u adrenalinski park i Krivaja resort u Vozućoj

165

Građevinsko – rudarska kompanija Erdi d.o.o. Zavidovići uskoro ulazi u projekat izgradnje adrenalinskog parka i turističkog naselja na području Vozuće u slivu rijeke Krivaje, u mjestu Stog – Hadžići. Radi se o investiciji od nekoliko miliona KM, a bit će izgrađeni novi turistički kapaciteti pod nazivom “Kupalište i adrenalinski park (Stog – Hrge)” i “Krivaja resort (Hodžić Polje)”, saopštavaju iz ove kompanije.

“Ulazimo u jednu novu oblast poslovanja, i na taj način želimo jasno definirati pravac našeg budućeg razvoja. Također, kao kompanija koja se bavi građevinskim poslovima i rudarenjem, želimo dati vlastiti doprinos razvoju turizma i očuvanju okoliša u našoj matičnoj općini, u Zavidovićima. Upravo su turistički potencijali naših Zavidovića prednost koju trebamo iskoristiti na najbolji način. Korist ćemo imati svi, prije svega lokalna zajednica, Grad Zavidovići, Zeničko  – dobojski kanton, turisti, ali investitor. Nadamo se da će ovo biti jedno novo poglavlje za našu kompaniju ali i sve nas koji živimo i radimo u Zavidovićima, a pogotovo ako imamo na umu jačanje turističke ponude”, pojašnjava Erna Merdić – Smailhodžić ispred kompanije Erdi d.o.o. Zavidovići.

Kupalište i adrenalinski park, kao i Krivaja Resort bit će smješteni unutar netaknute prirode, na prelijepom mjestu, gdje se potok i vodopad stapaju sa šumom i terenom. Samo mjesto je idealno za zdrav odmor, zabavu i avanturu. Cijeli kompleks prostirat će se na oko 40.000 kvadratnih metara. Ovaj svojevrstan park prirode sa turističkim kapacitetima bit će u stanju kada se završi njegova izgradnja primiti na desetine hiljada turista tokom cijele godine.

“Investiciju ćemo realizirati u nekoliko faza. Kako se koja faza investicije završi, tako ćemo je stavljati u funkciju. Naša procjena u ovom trenutku da će za projekat biti potrebno oko pet godina da se u cjelosti realizira. Uradili smo idejni projekat, i već sada se može steći dojam o kakvom je kompleksu riječ. Nešto ranije, nabavili smo mašinu za obradu oblovine od koje će se praviti bungalovi u Stogu i Hodžićima, a u kojima će odsjedati turisti. Radi se o jednoj, u cjelosti održivoj investiciji. Sve će biti prirodno, od prirodnih materijala, u skladu sa najvišim ekološkim standardima očuvanja okoline. Od svega će jednako veliku korist imati i mještani ovh naselja kojima se uz nova radna mjesta, otvara mogućnost da proizvode zdravu hranu i da rade u ovom parku prirode”, ističe Merdić – Smailhodžić.

Ona naglašava da će nakon neophodnih pripema, realizacija prve faze biti započeta započeta iduće godine u šta spada izgradnja snack bara, uređenje kupališta, zip line i cliff climbing. U drugj fazi je predviđena izgradnja brvnara.

Trgovačko uslužno privredno društvo Erdi d.o.o. Zavidovići kompanija je specijalizirana za izvođenje rudarskih i građevinskih radova. Trenutno najveći dio svojih poslovnih operacija izvodi na projektu autoputa Koridor Vc. Za potrebe ove najveće građevinske investicije u zemlji, Erdi d.o.o. proizvodi i prevozi razne vrste kamenih agregata koji su neophodni realizaciju ovog projekta od posebnog značaja, uz izvođenje niza građevinskih radova. Erdi d.o.o. trenutno zapošljava 35 radnika, i posjeduje vozni park sa pratećom građevinskom mehanizacijom specijaliziran za izvođenje složenih građevinskih poslova.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here