Porsche Sarajevo od 1.jula na novoj lokaciji

Kompanija Porsche Holding Salzburg privela je kraju izgradnju novog servisno-prodajnog centra Porsche Sarajevo u Blažuju.

16

Novi poslovni objekat u kojem će biti smješteni izložbeno-prodajni saloni za brendove Volkswagen, Škoda, Audi, Porsche, Cupra , SEAT, DasWeltAuto, servisne radionice, te nova lakirnica i maloprodajna administracija bit će operativan u ponedjeljak, 1.7.2024. na lokaciji Mali Kiseljak 6A u Blažuju.

Novi objekat sa dobrim pristupnim putevima, uključujući izlaz na magistralni put M17 ima površinu od 5.611 kvadratnih metara a prostire se na zemljištu površine 23.598 kvadratnih metara.

Jedan je od najvećih i sasvim sigurno najsavremenijih objekata takve vrste u ovom dijelu Evrope, usklađen  sa vodećim ekološkim i sigurnosnim standardima.

O kakvim standardima se radi, možda najbolje ilustruje podatak, da je za grijanje i hlađenje objekta, do sad već ugrađen sistem kojeg čini 46 kilometara cijevi ugrađenih ispod poda. Za izmjenu toplote će se koristiti toplotne pumpe, koje koriste toplotu zemljišta.

Također je  instalirana  fotonaponska elektrana sačinjena od fotonaponksih ćelija ukupne površine 2.200 kvadratnih metara, godišnjeg kapaciteta 430 MWh, koji može zadovoljiti više od polovine energetskih potreba objekta. Korištene su najsavremenije tehnologije pa je tako ugrađen inteligentni sistem upravljanja rasvjetom, ventilacijom te grijanjem i hlađenjem kojim se može upravljati lokalno ali i sa velike distance.

U svrhu smanjenja ukupne emisije CO2 će se po potrebi za  proces lakiranja koristiti CNG, odnosno BioCNG.

Posjetite novi prodajno-servisni centar Porsche Sarajevo na novoj lokaciji i uvjerite se i sami u jedinstvenost ovog izuzetnog poslovnog objekta.

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here