Više od 1.800 zahtjeva za poljoprivredne podsticaje u Brčkom

Više od 1.800 zahtjeva za dodjelu podsticaja za poljoprivrednu proizvodnju od početka godine zaprimilo je Odjeljenje za za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Vlade Brčko distrikta BiH, saopšteno je iz ovog Odjeljenja.

9
Svim poljoprivrednim proizvođačima isplaćena sva šteta prouzrokovana afričkom svinjskom kugom u visini nešto manjoj od dva miliona KM.

Šef Odjeljenja za poljoprivredu u Vladi Distrikta Milenko Ninković rekao je da je do sada isplaćeno više od 450 podnešenih zahtjeva.

“Za podsticaj u poljoprivredi u budžetu Brčko distrikta izdvojeno je blizu 17 miliona KM. Novim pravilnikom predviđeno je povećanje podsticaja za 10 posto s tim da je obimnija i proizvodnja pojedinih kultura”, potvrdio je Milenko Ninković, te je istakao da će se ažuriranje zahtjeva za dodjelu podsticaja u poljoprivrednoj proizvodnji vršiti do 19. juna ove godine.

On je ocijenio da su u oba entiteta daleko bolji uslovi kada je riječ o posticaju u poljoprivrednoj proizvodnji navodeći kao osnovni razlog redovnu isplatu podsticaja u posljednje tri godine.

Podsjetio je da je zaključno sa krajem godine svim poljoprivrednim proizvođačima isplaćena sva šteta prouzrokovana afričkom svinjskom kugom u visini nešto manjoj od dva miliona KM.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here