Sparkasse banka nastavlja brigu o zdravoj i čistoj okolini

Eko-akcije čišćenja bh. voda, koje Sparkasse banka sprovodi u saradnji sa Ronilačkim klubom Bosna, nastavljaju se i ove godine. U proteklih mjesec dana očišćene su dvije lokacije i to rijeka Željeznica i izletište na Boračkom jezeru, a uskoro se planira čišćenje izletišta na Ramskom jezeru.

19

Sparkasse banka već nekoliko godina zaredom podržava eko akcije čišćenja vodenih lokaliteta koje se realizuju u saradnji sa Ronilačkim klubom Bosna. Svaka od ovih akcija okuplja oko dvadesetak ronilaca iz kluba Bosna koji čiste vodena korita te veliki broj uposlenika Sparkasse Banke koji se dobrovoljno uključuju u ekološke akcije želeći dati lični doprinos čistijim i ljepšim bh rijekama i njihovim kopnenim prilazima.

Raduje nas što imamo partnera poput Sparkasse banke, koja prepoznaje važnost čiste okoline i aktivno radi na njenom unapređenju. Zahvaljujući finansijskoj podršci ovim akcijama, kao i angažmanu velikog broja njihovih uposlenika na volonterskoj osnovi, zajedno smo već očistili više od 20 lokacija širom Bosne i Hercegovine tokom godina naše saradnje. Njihov angažman i doprinos čišćem okruženju čine nas ponosnim partnerima u gradnji zdravije budućnosti,”, izjavio je Hrvoje Gavrančić, predsjednik Ronilačkog kluba Bosna.

Inače, Sparkasse banka je kroz svoj društveno odgovorni rad poznata po snažnom zagovaranju različitih koncepata održivosti i odgovornosti prema okolini, a između ostalog i po inicijativama koje uključuju direktan angažman na očuvanju prirode i odgovornosti prema okolišu u lokalnim zajednicama.

Slijedeća eko-akcija je planirana na lokaciji izletišta Ramsko jezero.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here