Poziv na 8. GS1 Konferenciju – Digitalna ekspanzija: Put BiH u bespapirno poslovanje

30.05.2024. u 9:00 sati u hotelu Hills u Sarajevu

71

Dobrodošli u digitalnu eru! Inovacija je ključna za preživljavanje, a Bosna i Hercegovina, iako možda zaostaje na putu digitalizacije, ima ogroman potencijal za napredak. GS1 Konferencija je savršena prilika da se naše tržište educira i pripremi za budućnost.

Pridružite nam se 30.05.2024. u 9:00 sati u hotelu Hills u Sarajevu.

Program konferencije se sastoji od uvoda, dva bloka i panel diskusije, te će obuhvatiti sljedeće teme:

Digitalni potpis: Prof.dr.sc. Almir Badnjević, direktor IDDEEA, vodi nas kroz svijet digitalnog potpisa i njegovog utoicaja na poslovanje. Otkrijte zašto je certifikacija prema Uredbi eIDAS revolucionarni korak ka jačanju sigurnosti naših identifikacionih dokumenata i kako to oblikuje našu budućnost.

Efikasna sljedivost proizvoda: Kompanija Elmed d.o.o. Banja Luka će predstaviti kako QR i Datamatrix kodovi revolucioniraju praćenje i identifikaciju proizvoda u proizvodnji.

Cirkularna ekonomija i Digitalni pasoši proizvoda: Alma Ras d.o.o. Olovo će predstaviti pilot projekat „Bijela majica koja priča priču“, pokazujući inovacije u skladu s EU regulativama i potrebama kupaca.

Digitalna platforma: BH Telecom će predstaviti kako se ne ističe samo kao  pružatelj usluga, već i kao inovator i lider koji promoviše nove digitalne procese bosanskohercegovačkog društva.

Elektronska razmjena podataka (EDI): Kompanije ZZI, EDITEL i YANOKA će objasniti koristi i faktore uspjeha prelaska na digitalno poslovanje putem EDI-a, uz primjer Slovenije u implementaciji eRačuna koja može biti smjernica za buduće zakonske regulative u BiH.

Panel diskusija: „Da li imamo vremena, znanja i hrabrosti za e-fiskalizaciju i e-račun?“

Panel će moderirati dekan Ekonomskog fakuteta Sveučilišta u Mostaru, prof.dr. Igor Živko, a panelisti će biti:

  • Božidarka Popović, pomoćnik ministra Ministarstvo finansija Republike Srpske;
  • Igor Zorko – potpredsjednik komore i predsjednik ICT asociacije Privredna Komora Republike Slovenije;
  • Mario Nenadić – direktor Udruženja poslodavaca FBiH
  • Dragan Zorić – načelnik Odjeljenja za poreze, registraciju i koordinaciju rada Poreska uprava Republike Srpske

Cilj panela će biti predstaviti novi Zakon o fiskalizaciji u Republici Srpskoj i njegove prednosti, te podstaknuti vlasti da razmišljaju o uakonima o eRačunu vodeći će činjenicom da će u Evropa  od 2030. godine biti priznat samo eRačun.

Jedan QR, beskonačne mogućnosti: Analiziraćemo uticaj AI na potrošače kroz OriginTrail i GS1 standarde, ulogu QR kodova i RFID oznaka u održivoj modnoj industriji (strategija H&M-a). Istražićemo QR plaćanja u BiH, te primjenu QR kodova u skladištima i poboljšanju korisničkog iskustva na web shop-u.

Za kraj saznajte koje će kompanije dobiti “GS1 Excellence Award for Digital Innovation” u 2024. godini. Ova priznanja dodjeljuju se kao znak izuzetnog doprinosa unapređenju poslovnog okruženja u Bosni i Hercegovini. Lideri u digitalnoj transformaciji će biti nagrađeni za svoje inovativne pristupe koji potiču rast, transparentnost i konkurentnost na tržištu.

Konferencija je namijenjena: poslovnim liderima, menadžerima, vlasnicima i zaposlenima u malim i srednjim kompanijama, trgovinskim lancima, distributerima, IT

sektoru, vladinom i nevladinom sketoru kao i ostalim koji se bave upravljanjem i unapređivanjem lancem snabdijevanja.

Kotizacije iznose 50 KM za članice GS1 Bosne i Hercegovine i 100 KM za nečlanice, uz odgovarajuće popuste za više prijavljenih iz jedne kompanije.

Više informacija o predavačima i prijavu na konferenciju izvršite putem web stranice GS1 KONFERENCIJE

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here