Dogovorena saradnja Agencije za halal certifikaciju BiH i Islamske komore za trgovinu i razvoj

Održan sastanak sa generalnim sekretarom ICCD-a

7

Direktor Agencije za certificiranje halal kvalitete Bosne i Hercegovine, dr. Damir Alihodžić,  održao je sastanak sa generalnim sekretarom Islamske komore za trgovinu i razvoj (ICCD) Youssufom Hassan Khalawijem. Sastanku su prisustvovali Amir Sakić, član Upravnog odbora Agencije i Haris Mujić, stručni saradnik za muslimanski svijet u Rijasetu. Sastanak je održan u prostorijama Rijaseta Islamske zajednice u BiH.

Dr. Alihodžić je u razgovoru predstavio rad i postignute rezultate i uspjehe Agencije na domaćem i međunarodnom nivou. Također, razgovarano je o planovima i projektima koji su od značaja za rad i razvoj Agencije.

Khalawi je predstavio rad Islamske komore za trgovinu i razvoj (ICCD) te institucije u okviru ICCD-a i događaje kao što je Meka halal forum, koji je organiziran u januaru ove godine. Posebno je istaknuo značajniji angažman Islamske komore za trgovinu i razvoj u budućim događajima u oblasti halal industrije.   

Na sastanku je dogovorena buduća saradnja između Agencije za certificiranje halal kvalitete BiH i Islamske komore za trgovinu i razvoj (ICCD) u organiziranju događaja od zajedničkog interesa iz oblasti halal industrije.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here