Vlada ZDK odobrila 650.000 KM za poslovne zone u sedam gradova i općina

Sredstva su dodijeljena svim općinama i gradovima koji su ispunili uslove javnog poziva.

13
Vlada Zeničko-dobojskog kantona, na sjednici kojom je predsjedavala premijerka po ovlaštenju i ministrica finansija Dženana Čišija, usvojila je odluku o odobravanju sredstava poticaja, namijenjenih subvencioniranju troškova organizacije i izgradnje poslovnih zona u sedam jedinica lokalne samouprave na području ovog kantona, u ukupnom iznosu 650.000 KM.

Po 100.000 KM odobreno je općinama Tešanj (PZ “Bukva Vila”), Žepče (PZ “Radovlje”), Maglaj (PZ “Liješnica”) i Olovo (PZ “Golubište-Pilana) te Gradu Zavidovići (PZ “Majdanska polja”). Općini Doboj Jug odobreno je 94.967,97 (PZ “Mravići”), dok je Općini Usora odobreno 55.032,03 KM (PZ “Ularice”).

“Sredstva su dodijeljena svim općinama i gradovima koji su ispunili uslove javnog poziva”, rekla je ministrica Čišija.

Vlada je na prijedlog Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport  donijela odluku o odobravanju sredstava sa transfera za omladinske projektne aktivnosti u iznosu od 100.000 KM, sredstva u istom iznosu odobrena su sa transfera za kulturne manifestacije i izdavačku djelatnost, odobreno je 50.000 KM sa tekućeg transfera za zaštitu kulturno-historijskih spomenika, dok je sa transfera za podršku vjerskim zajednicama odobreno 75.000 KM, saopćeno je iz Pres-službe ZDK.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here