Za projekte 35 neprofitnih organizacija u BPK 151.000 KM

Premijer Bosanskopodrinjskog kantona Goražde Edin Ćulov potpisao je ugovore sa korisnicima sredstava po Programu utroška sredstava Vlade BPK Goražde sa ekonomskog koda-Tekući transferi neprofitnim organizacijama.

7

Putem javnog poziva, za realizaciju projektnih aktivnosti 35 neprofitnih organizacija u 2024. godini, Vlada BPK Goražde odobrila je 151.000 KM.

Udruženje oboljelih od karcinoma dojke i drugih malignih oboljenja „Biser“ jedno je od onih kojima su odobrena sredstva.

“Naše udruženje funkcioniše na volonterskoj osnovi. a sva sredstva koja dobijemo koristimo za edukativni materijal i predavanja o prevenciji karcinoma dojke i drugih malignih oboljenja, pa će tako biti i u ovom slučaju”, kazala je predsjednica Skupštine tog udruženja Mersiha Pecikoza.

Premijer Edin Ćulov naglašava da je komisija podržala većinu  apliciranih projekata.

“Nadam se da će ova sredstva pomoći u realizaciji projektnih aktivnosti udruženja kako bi ovu kalendarsku godinu završili sa uspjehom, a Vlada BPK Goražde će i u budućnsoti nastojati da ih podržava s ciljem njihovog daljnjeg razvoja a javni poziv je otvoren do kraja 2024. godine. Zahvaljujem i svim sportskim kolektivima na njihovom angažmanu, posebno premijerligašima koji predstavljaju  naš kanton”, kazao je premijer BPK Goražde.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here