Investicijska fondacija Impakt otvara novi krug javnog poziva za IMPAKT Akcelerator na području Tuzlanskom kantonu

Investicijska fondacija Impakt, u saradnji sa Ministarstvom privrede Tuzlanskog kantona, otvara novi krug programa akceleracije za odgovorne poduzetnike i poduzetnice koji djeluju duže od 12 mjeseci, a ne više od 42 mjeseci sa sjedištem na području Tuzlanskog kantona.

15

IMPAKT Akcelerator je sveobuhvatan program dizajniran da pomogne poduzetnicima i poduzetnicama ubrzano razviti svoje poslove kroz poslovnu obuku, mentorski rad, profesionalne poslovne usluge i umrežavanje. Program traje dva do četiri mjeseca, a učesnici će imati priliku da rade na razvoju svog poslovnog plana i modela uz podršku iskusnih trenera i mentora.

Program nudi nekoliko ključnih prednosti učesnicima:

Razvoj poslovnih vještina: Učesnici će steći znanja i vještine potrebne za uspješno vođenje poduzeća, uključujući digitalizaciju, certifikacije, e-commerce, marketing, razvoj tržišta i zelenu ekonomiju.
Mentorska podrška: Program osigurava individualno i grupno mentorstvo od strane stručnjaka Investicijske fondacije Impakt, koji će učesnicima pružiti savjete i podršku prilikom razvoja njihovog poslovanja.
Profesionalne poslovne usluge: Učesnici mogu dobiti različite vrste profesionalnih usluga, kao što su izrada web stranice, marketing strategije, dizajn proizvoda i sl., u zavisnosti od njihovih individualnih potreba.
Program omogućava učesnicima da se povežu sa potencijalnim partnerima, investitorima, mentorima i drugim relevantnim akterima u poslovnom svijetu.
Financijska podrška: Najbolji poslovni poduhvati mogu dobiti bespovratnu financijsku podršku do 19.999,99 KM za nabavku osnovnih sredstava (opremu, alat, nematerijalnu imovinu i sl.).


IMPAKT Akcelerator predstavlja značajnu priliku za poduzetnike i poduzetnice u Tuzlanskom kantonu da razviju svoje ideje i transformišu ih u uspješne poslove“, izjavio je Senajid Đozo, izvršni direktor Investicijske fondacije Impakt. „Uz pomoć našeg iskusnog tima i partnerskih mreža, pružiti ćemo učesnicima sveobuhvatnu podršku koja im je potrebna za rast i uspjeh.”

Informativna prezentacija programa održat će se 15.3.2024. godine putem Zoom platforme, a zainteresirani poduzetnici i poduzetnice se mogu prijaviti do 5.4.2024. godine, a sve informacije mogu dobiti na https://impakt.ba/impakt-akcelerator/

Investicijska fondacija Impakt osnovana je 2019. godine. Podržala je više od 400 biznisa, čime je kreirano više od 800 radnih mjesta. Fondacija sarađuje sa 59lokalnih zajednica širom BiH. Misija je izgradnja jakog poduzetničkog sistema i pružanje podrške poduzetnicima u pokretanju i širenju poslovnih poduhvata, s ciljem razvoja malih privrednika i lokalnih zajednica.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here