Austrija uvodi novu, jednodnevnu vinjetu

Za sve koji sljedeće godine namjeravaju put Austrije, cijena godišnje vinjete za 2024. godinu ostaje nepromijenjena i iznosi 96,40 eura

37
Austrija od sljedeće godine uvodi za osobne automobile novu, jednodnevnu vinjetu za austrijske autoceste. Cijena će joj biti 8,60 eura. To je u srijedu na svom redovnom tjednom zasjedanju odlučila austrijska vlada. Tim potezom, kako je priopćeno medijima, Vlada želi izaći u susret brojnim jednodnevnim gostima iz austrijskog susjedstva, Nijemcima, Talijanima, Slovencima, Mađarima, Slovacima, Česima i drugima koji često svojim osobnim automobilima nakratko navraćaju u ovu alpsku zemlju. Trenutačno navedena kategorija automobiliziranih gostiju mora i za jednodnevni boravak u Austriji kupiti desetodnevnu vinjetu koja stoji 9,90 eura.

Ono što je također važno za sve koji sljedeće godine namjeravaju put Austrije jest da cijena godišnje vinjete za 2024. godinu ostaje nepromijenjena i iznosi 96,40 eura. Za razliku od desetodnevne vinjete koja će poskupjeti s 9,90 na 11,50 eura, dvomjesečna vinjeta neznatno će pojeftiniti i njena će cijena pasti sa sadašnjih 29 na 28,90 eura.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here