Održana promocija zimske turističke sezone na primorju Crne Gore

U sarajevskom hotelu Europe održana je promocija zimske turističke sezone u gradovima na primorju i skijališnim centrima Crne Gore.

33

Najveći hitovi ove zime pjevat će se na obali Crne Gore

Budva hit svake godine

Turistička organizacija opštine Budva sada već tradicionalno organizira promotivne događaje u Sarajevu za sve kolege iz drugih lokalnih turističkih organizacija, a ovog puta su im se pridružile sve turističke organizacije sa kompletnog crnogorskog primorja i Nacionalna turistička organizacija Crne Gore.

“Uvijek je lijepo biti u Sarajevu i pozvati Sarajlije i sve građanke i građane Bosne i Hercegovine da dođu ne samo u Budvu, već i na cjelokupno crnogorsko primorje i postanu dio naše novogodišnje atmosfere. Postoji ta jedna lijepa povezanost između nas i bosanskih gostiju. U ukupnom turističkom prometu kada je Budva u pitanju oni čine oko 20 posto, a kada je u pitanju Nova godina vjerovatno su ili na prvom ili na drugom mjestu kada su u pitanju zemlje regiona,” saopštila je predstavnica TO Budva Tijana Kotarac.

Kotarac je podsjetila da je Turistička organizacija opštine Budva ove godine pripremila niz događaja kao uvertiru u novogodišnje programe, koji su počeli sa  “Adriatic Street Food” festivalom, a zatim i manifestacijom “Budi u Budvi” koja svakog vikenda na glavnom gradskom trgu ispred Starog grada okuplja djecu uz raznovrsne programe i pozorišne predstave.

Najluđa noć u godini

Nakon ovakve lijepe uvertire glavni novogodišnji program će početi u subotu, 30. decembra uz koncert Gradske muzike Budve, nakon kojeg će uslijediti nastup grupe “Akademia” iz Bara, Big benda Dejana Petrovića i trenutno najpopularnije pjevačice narodne muzike Aleksandre Prijović.

U nedjelju, 31. decembra, na trgu ispred Starog grada koncert pod nazivom “Djeci dječje” će održati dječiji hor “Zvjezdice” kojim rukovode Ana Klepić i Sanja Perić, a pop/rock zvuk, koji će i obilježiti drugo novogodišnje veče, na binu će prvo “donijeti” Đorđe David & Death Saw uz Ivanu Peters i specijalnu gošću Slavicu Angelovu. U nastavku programa će nastupiti rock grupa “Van Gogh” i Toni Cetinski.

Koncert klasične muzike pod nazivom “Muzika raspoloženja” i ove godine će se održati u već tradicionalnom terminu – 1. januara u 14 sati. Poznate operske arije publici će predstaviti Ljubica Vranješ, Dragoljub Arsić, Vesna Đurković, Marko Živković i Lana Asija Dabović, a specijalni nastup i nesvakidašnju virtuoznost na klaviru će ljubiteljima klasičnog zvuka pokloniti mladi budvanski pijanista Nemanja Radulović.

“Bit će tu programa za najmlađe, ali i za one starije. Uz akciju “Djed bijeli sreću dijeli” ćemo podijeliti oko 1.500 paketića. Ono što garantujemo je jedna lijepa, mirna i gostoljubiva atmosfera u Budvi i kao domaćini u Budvi pozivamo sve ljude otvorenog srca i dobrih namjera da sa puno ljubavi zakorače u 2024. za koju očekujemo da nam bude uspješnija kada su u pitanju turistički prihodi, ali i kada je u pitanju naša lična sreća, zdravlje i zadovoljstvo “, poručila je Kotarac.

Bogat program

Govoreći o onome što Ulcinj nudi za Novu godinu, predstavnica Turističke organizacije ovog gradića na krajnjem jugu Crne Gore navodi da i ove godine organizuju “Sweet December” koji počinje 21. decembra i traje do 7. januara.

“Svakodnevno će nastupati domaći i izvođači iz regiona. Među njima su grupa SARS, a za ljubitelje klasične muzike bit će organizovano večer klasične muzike, 28. decembra nastupit će Tropico Bend, Edis Agić, a 31. decembra na trgu neće biti organizovan doček Nove godine. Na kraju, 7. januara nastupit će Džejla Ramović”, kazala je Dhurata Hodžić.

Tržište BiH je izuzetno značajno za Opštinu Bar, poručuju iz tog grada dodajući da su gosti iz Bosne i Hercegovine treći po brojnosti u Baru.

“Kulturno zabavna ponuda za novogodišnje praznike je veoma bogata u Crnoj Gori, a Bar ne zaostaje kaže predstavnik TO Bara Ivan Kovač i dodaje da za Novu godinu u Baru nastupa Lepa Brena. Program u Baru će trajati sedam dana, nastupat će Bojan Marović, Lapsus bend, Leksikon, Nataša Bekvalac i brojni drugi domaći i izvođači iz regiona”, kazao je Kovač.

Područje BiH i Srbije turistički je veoma važno za Tivat, ne samo za novogodišnje praznike već tokom čitave godine, poručuju turistički zaposlenici tog grada.

Gosti iz BiH prednjače

„Hotelijeri su nam saopštili da za novogodišnje praznike prednjače rezervacije gostiju upravo iz tih zemalja“, kazala je direktorica TO Tivta Nina Lakičević.

“Predstavljanje naše ponude u Sarajevu nam je veoma bitno i značajno, a od 15.decembra do 15. januara bit ćemo dobar domaćin svima koji dođu u Tivat. Svakog vikenda imat ćemo svirke na gradskoj rivi, a bit će postavljene i bazarske kućice. Za novogodišnju noć u Tivtu će biti koncert Bojana Delića i Harisa Džinovića, a 1. januara nastupit će Aco Pejović i Akademija bend, dok je 30. decembar rezervisan za najmlađe, za dječiju Novu godinu”, poručila je ona.

Turisti iz BiH su na četvrtom mjestu po brojnosti u Kotoru, navodi Mirza Krcić iz TO Kotor.

“Razloga da dođu u Kotor za Novu godinu je puno, a među njima je i nastup Dina Merlina. Pored njega nastupat će i bend Toć kao i Severina. On napominje da su zimske Kotorske fešte počele prije dva dana, a bogat program trajaće do 2. februara”, naglasio je.

„Tri velike dive nastupit će u hotelu Splendid tokom novogodišnjih praznika“, kazala je Maja Vukičević PR menadžerica HG Montenegro stars,  a to su Ana Bekuta, Jelena Rozga Severina. Predstavnica TO Herceg Novog Bojana Živković kazala je na promociji u Sarajevu da su ove godine pripremili bogat program za sve ljubitelje ovog mjesta.

“Doveli smo velike zvijezde u naš grad. Bijelo Dugme i Novi fosili nastupit će u Herceg Novom tokom novogodišnjih praznika za sve ljubitelje evergreena, a za ljubitelje nešto tradicionalnijeg zvuka, nastupit će Miroslav Ilić”, kazala je.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here