Uskoro počinje najveći poljoprivredni događaj u regionu – CroAGRO 2023

44

Sve je spremno! Uskoro počinje, četverodnevno, najveće nacionalno događanje na temu poljoprivrede. Više od 300 izlagača, iz ukupno 21 zemlje sudionice, na 12.000 četvornih metara, smjestit će se u pet paviljona Zagrebačkog velesajma. Posljednjeg dana ovog mjeseca otvara se CroAGRO 2023.

Sad već u svojem tradicionalnom terminu, u vrijeme godine kada radovi na poljima miruju, bogat izlagački, promocijski i edukacijski program, pripremljen je za sve dionike u poljoprivredi. Posjetitelje će, a očekuje ih se oko 25.000, zasigurno oduševiti i nagradna igra za koju su sponzori pripremili zanimljive nagrade.

„Sajam kakav poljoprivreda zaslužuje“ podržali su brojni partneri i uključili se u edukacijsko konferencijski dio sajma. To je Udruga prodavatelja poljoprivredne mehanizacije i opreme u RH. U stručnom dijelu, partneri su  Hrvatska poljoprivredna komora, Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu, Agronomski fakultet Zagreb i Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek. Potpora je stigla od  Ministarstva poljoprivrede, Odbora za poljoprivredu Sabora RH i Grada Zagreba.

Najavljujemo zato zanimljive teme Agronomskog fakulteta – „Izazovi i potencijali navodnjavanja agro – ekosustava Republike Hrvatske“, „Inovativni pristupi gospodarenja vodom u poljoprivredi: primjeri dobrih praksi uslijed klimatskih promjena“ i Gradska poljoprivreda – mit ili stvarnost“.

Već je najavljen dolazak velikog broja mladih a to je posebno dobra vijest jer će se tijekom održavanja sajma promovirati zanimanja u poljoprivredi. Naime, već sada je primijećena sve veća zainteresiranost mladih za ekološki pristup poljoprivredi pa će ova dodatna promocija za mnoge biti itekako korisna.

Poljoprivredna proizvodnja i njezin potencijal oduvijek je u središtu interesa, ali danas možda više nego ikada, upravo zbog ratnih zbivanja i klimatskih promjena. Zato nam je progovaranje o ovoj gospodarskoj grani, okupljanje struke, njezina promocija, itekako važna i glavna nit vodilja u okupljanju svega najboljeg u poljoprivredi.

Jedini smo poljoprivredni sajam koji se održava u zatvorenim paviljonima pa je ovo još jedan argument i poziv na cjelodnevna uživanja na Zagrebačkom velesajmu. Uz predstavljanja, spremaju se brojne radionice, okrugli stolovi, prezentacije novih tehnologija u poljoprivredi, inovativnih rješenja, predavanja o biogospodarstvu, rasprave o perspektivama na ovom prevažnom području.

I još jedna atrakcija – izložba traktora oldtimera.

Radno vrijeme i cijene ulaznica

Veselimo se susretima od 30. 11. do 3. 12. 2023. na Zagrebačkom velesajmu!

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here