• Jedinstven: višestruko talentiran LCV po prvi put s licem branda Opel Vizor
  • Bez lokalnih emisija: Vivaro Electric s dosegom vožnje do 350 km (prema WLTP-u) i novom jedinicom „e-Power Take-off”
  • Velik izbor pogonskih sklopova: električno vozilo s baterijom, model HYDROGEN s pogonom na ćelije goriva ili vozila s učinkovitim dizelskim motorima
  • Sigurnost na prvom mjestu: 18 sistema za pomoć vozaču uključujući dinamičku surround kameru
  • Povežite se kao nikad prije: vodeće mogućnosti povezivanja i dva zaslona u boji veličine 10 inča, kokpit temeljen na platformi Snapdragon® Cockpit tvrtke Qualcomm Technologies, Inc.

Svestrano vozilo vrhunskog stila – ovo je novi Opel Vivaro koji je njemački proizvođač automobila predstavio. Tvrtke i poduzetnici se pouzdano mogu osloniti na dokazane vrline svestranog gospodarskog vozila i iskoristiti njegove brojne nove značajke. Vivaro – kao i Opelovi automobili – po prvi put ima prepoznatljivo lice branda Opel Vizor koji se neprimjetno stapa s opcionalnim LED prednjim svjetlima. Osim toga, novi Vivaro olakšava svakodnevno poslovanje; s ukupno 18 najsavremenijih sistema za pomoć vozaču, uključujući najavljenu dinamičku surround kameru, svako putovanje postaje sigurnije i ugodnije. U unutrašnjosti Vivara putnici mogu pronaći novi kokpit: novi sistemi za informiranje i zabavu temeljeni na platformi Snapdragon® Cockpit tvrtke Qualcomm Technologies s dva zaslona veličine 10 inča i bežičnim povezivanjem s pametnim telefonima nude brojne mogućnosti prilagodbe.

Opel nastavlja svoju elektrifikacijsku ofenzivu s novim Vivarom – savremenijim i održivijim vozilom s, prije svega, većim dosegom. Novi Vivaro Electric nudi doseg vožnje do 350 kilometara (prema WLTP-u1) lokalno bez emisija. Jedinstvena nova značajka u ovom segmentu je i jedinica „e-Power Take-off” koja se može upotrebljavati za napajanje drugih električnih uređaja s pomoću pogonske baterije. Novi Vivaro također će biti dostupan kao dodatno razvijeno gospodarsko vozilo s pogonom na vodikove ćelije goriva. Poslovni korisnici stoga mogu slobodno odabrati vrstu pogona koja ima je potrebna.

Glavni izvršni direktor Opela Florian Huettl: „Naš najprodavaniji Opel Vivaro sada je još savremeniji, praktičniji i održiviji. Zahvaljujući novodizajniranom digitalnom kokpitu, dodatno poboljšanim dosegom električne vožnje i inovativnom izvedbom HYDROGEN, ovo svestrano vozilo srce je naše ofenzive lakih gospodarskih vozila. To znači da svaki poslovni korisnik može pronaći model Vivara koji najbolje odgovara njegovim zahtjevima.”

Savremen, elektrificiran i praktičan: novi Vivaro savršeno objedinjuje sve pogodnosti automobila i lakog gospodarskog vozila

Svestran i praktičan u svakodnevnoj uporabi, novi Vivaro također odlično izgleda. Opelov najprodavaniji LCV – kao i njegovog manjeg brata, model Opel Combo – po prvi put u segmentu lakih gospodarskih vozila krasi svojstveno lice branda Opel Vizor. Vizor se neprimjetno proteže preko prednjeg dijela vozila sa savršeno postavljenim prednjim svjetlima i Opelovim legendarnim znakom „munje” u sredini.

Novi Opel Vivaro Electric dostupan je s baterijom od 50 kWh ili 75 kWh. Dodatno razvijena baterija kapaciteta 75 kWh osigurava doseg vožnje do 350 kilometara (prema WLTP-u1) bez zaustavljanja radi punjenja – povećanje za više od 20 km. Kako bi omogućio energetski učinkovitu vožnju, Vivaro Electric ima sistem regenerativnog kočenja s tri razine rekuperacije energije koje se biraju s pomoću ručica iza upravljača. Električno vozilo može se brzo napuniti uporabom standardnog ugrađenog punjača od 11 kW (ovisno o tržištu). Na punjačima za brzo punjenje istosmjernom strujom (DC) od 100 kW dovoljno je kratko zaustavljanje u trajanju od približno 38 minuta kako bi se baterija od 50 kWh napunila od 5 do 80 posto kapaciteta, odnosno 45 minuta za punjenje baterije od 75 kWh od 5 do 80 posto kapaciteta.

Novi Vivaro Electric pokreće električni motor snage 100 kW / 136 KS. Najveći okretni moment od 260 Nm dostupan je od prvog pritiskanja papučice gasa i omogućuje žustro ubrzanje furgona do najveće brzine od 130 km/h, bez lokalnih emisija. Ovisno o potrebama, vozači mogu birati između tri načina vožnje: Normal, Eco i Power.

Novost je mogućnost korištenja pogonske baterije za napajanje drugih električnih uređaja. Za to je zaslužna jedinica „e-Power Take-off” (u početku sa 400 V) koja se može priključiti na vozilo. Tako nisu potrebne dodatne baterije ni generatori. Osim toga, Vivaro Electric je sa svojom visinom od 1,90 m primjeren za parkiranje u podzemnim garažama, a zahvaljujući praktično položenoj bateriji ispod poda nudi vrhunsku svestranost u smislu iskoristivosti prostora i obujma teretnog prostora.

Vozačima koji žele vožnju bez lokalnu emisija i još brže „punjenje” Opel će u budućnosti ponuditi dodatno razvijeni Vivaro HYDROGEN. Vozilo s pogonom na ćelije goriva ima doseg veći od 400 km (prema WLTP-u1) i može se napuniti vodikom u samo nekoliko minuta. Ponudu zaokružuju iznimno učinkoviti dizelski motori snage od 88 kW / 120 KS do 130 kW / 177 KS.

Ponuda varijanti karoserije jednako je raznovrsna kao i ponuda pogonskih sklopova: novi Vivaro dostupan je u dvije duljine (4,98 m i 5,33 m), kao furgon, šasija s dvostrukom kabinom i šasija s platformom za različite karoserije. Ovisno o verziji, novi Vivaro nudi obujam teretnog prostora do 6,6 kubičnih metara i nosivost od 1,4 tone.

Kao automobil: novi digitalni kokpit za Vivaro

Novi kokpit dočekuje vozača i putnike u Vivaro s poboljšanom ergonomijom, udobnosti i izvedbom kao u automobilu. Novi sistem za informiranje i zabavu i navigacijski sistem s digitalnim sklopom za informiranje vozača u boji veličine 10 inča i zaslonom u boji osjetljivim na dodir veličine 10 inča iznad središnje konzole temeljeni su – po prvi put u Opelovim lakim gospodarskim vozilima – na integriranoj platformi Snapdragon Cockpit tvrtke Qualcomm Technologies2 i vozaču nude, između ostalog, vrhunsku grafiku, multimedijske značajke i funkcije računalnog vida. Kompatibilni pametni telefoni mogu se induktivno puniti i bežično povezati sa sistemima za informiranje i zabavu Multimedia putem aplikacija Apple CarPlay i Android Auto.

Osamnaest naprednih sistema za pomoć vozaču olakšavaju svakodnevna poslovna putovanja i manevriranje i čine ih sigurnijim. Pritom je posebno korisna dinamička surround kamera, posebno u furgonu. Sistem se sastoji od dvije kamere koje su smještene iznad stražnjih vrata i ispod vanjskog retrovizora na strani suvozača. Slike područja iza vozila tijekom vožnje i bočnog mrtvog kuta (kada se aktivira ručicom pokazivača smjera) prikazuju se u novom digitalnom retrovizoru visoke razlučivosti. U usporedbi s uobičajenim retrovizorima, ovaj sistem pruža bolju preglednost i omogućuje vozaču sigurnije upravljanje vozilom.

Sistemi kao što su upozorenje na frontalni sudar s kočenjem u slučaju opasnosti, pametni tempomat, pomoć za ostanak u traci, upozorenje na umor vozača, kontrola stabilnosti prikolice i bočna zaštita upotpunjuju ponudu elektroničkih sistema za pomoć. Prilagodljivi tempomat s funkcijom „Stop & Go” također je dostupan uz nadoplatu za Vivaro.

Također su povećani prostori za pohranu oko ploče s instrumentima i središnje konzole, što olakšava svakodnevno odlaganje često korištenih predmeta. To čini novi Vivaro svestranim „radnim konjem” i prijevoznikom tereta koji također nudi udobnost i upravljivost nalik automobilu kako bi vrijeme provedeno za upravljačem bilo što ugodnije i opuštajuće.

Doseg je određen u skladu s metodologijom testiranja WLTP-a (Uredba (EZ) br. 715/2007, Uredba (EU) 2017/1151). Stvarni doseg razlikuje se ovisno o svakodnevnim uvjetima i različitim čimbenicima, osobito o osobnom načinu vožnje, značajkama rute, vanjskoj temperaturi te uporabi grijanja, klimatizacije i toplinskog predkondicioniranja. Vozilo još nije raspoloživo.

Proizvodi branda Snapdragon proizvodi su tvrtke Qualcomm Technologies, Inc. i/ili njegovih podružnica. Snapdragon je žig ili registrirani žig tvrtke Qualcomm Incorporated.

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here