Deveti Sajam bh. privrede: Domaći proizvod u službi građana BiH

Deveti Sajam bosanskohercegovačke privrede, na kojem je učestvovalo više od  250 izlagača, u nedjelju  uvečer je zatvoren u Gradskoj dvorani “Mirza Delibašić“  KSC Skenderija.

23
Svoje proizvode na sajmu privrede, poljoprivrede, zanatstva i roba široke potrošnje predstavili su izlagači iz cijele BiH.

Sajam je održan pod motom “Domaći proizvod u službi građana Bosne i Hercegovine“ i bio je prilika da se na jednom mjestu predstavi više segmenata privredne djelatnosti, te da posjetioci vide šta je to što nudi domaća privreda, saopćeno je iz KSC Skenderija.

Sarajevski sajam privrede je značajan privredni događaj i mjesto  poslovnih, edukativnih i bilateralnih susreta. Najveća pažnja u okviru sajma bila je posvećena zapošljavanju, deficitarnim zanimanjima, nedostatku radne snage, a  kao odgovor na navedeni problem, pažnja je bila posvećena i stvaranju uslova za zadržavanje i jačanje kapaciteta postojećih kadrova, uz privlačenje relevantnih stranih investitora na domaće tržište rada.

U okviru sajma održana su stručna predavanja, savjetovanja i radionice na aktuelne teme

Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo je bilo generalni  pokrovitelj sajma, a osim pokroviteljstva drugi put je i izlagač na sajmu. Na svom prostoru na inovativan način predstavili su  startupove osnivane uz podršku Mministarstva, poljoprivredne proizvođače iz sistema podsticaja i seoska domaćinstva,  navodi se u saopćenju KSC Skenderija.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here