Glup i gluplji

Kako trebamo vjerovati izjavama tih kojekakvih nazovi političara, a ne svom zdravom razumu ili ne daj Bože vlastitom znanju, ako ga već imamo...

124
Delić

Ne znam za vas, dragi moji, kažu svako je različit i svijet za sebe, ali u mom svijetu najteže mi pada kada se i meni lično ili nama svima, udara na zdrav razum jeftinim i rekla bih, iznimno glupim izjavama, a kojima bismo mi kao njihovi konzumenti ( čitaj glasači) trebali da vjerujemo. Izjavama tih kojekakvih nazovi političara, a ne svom zdravom razumu ili ne daj Bože vlastitom znanju, ako ga već imamo.

Specijalno mi to smeta u segmentu poslovnog ambijenta jer, znamo već iz iskustva, donosioci odluka koji se btw u ovom mandatu u parlamentarnim klupama sastaju kao dvije posvađane porodice – svakih nekoliko mjeseci -uglavnom ne znaju i ne razumiju za šta to tačno dižu ili ne dižu ruke tokom glasanja za zakone koji privrednicima život/ opstanak znače, neovisno o kom nivou vlasti se radi.

Vjerovatno je ponajbolji i najsvježiji primjer, a sve pod patronatom predstavnika „evropskih vrijednosti“ – Zakon o VSTV BiH, za koji nam, nakon što je usvojen sa svim manjkavostima na koje je upozoravala struka prije svih, iz redova vlasti nadasve drsko rečeno „da je tačno da zakon ima manjkavosti, ali će se vremenom on popravljati?!“ E, sad – ko bi pametan usvajao nešto što zna da mora popravljati, zašto ga ne poprave odmah i usvoje u najboljem obliku i spasu nas svih muka kroz koje ćemo neminovno prolaziti, jer „nismo nadležni“, „zakon je nedorečen“i blabla..znate već kako to ide, pitanje je za onog jedinog čiku kojeg ovi nesretni likovi ne sretnu niti jednom tokom svog mandata – psihijatra, naravno, koji bi, da se mene pita, sa svakim ponaosob trebao provesti određeno profesionalno vrijeme. Ali, ko me pita?

Gluplja od pomenute izjave, je svakako ona premijera Federacije BiH nakon nekog od kafanskih sastanaka, u kojem onako visoko, sa vrha konjičkih planina saopćava javnosti da nema mjesta euforiji??!! Iznimno mi žao što niti jedan novinar na toj press konferenciji nije premijera upitao gdje on tačno vidi bilo koga euforičnog (osim Schmidta, naravno) i o čemu on to zapravo priča?

I tako.. Lupaju kao Maksim po diviziji, ne znaju jesu li pošli ili došli, jesu li za koaliciju ili nisu, za državu ili nisu, no, znamo da za plaće – precijenjene  i nazaslužene – svakako jesu. A za poslovni ambijent, olakšice, jasne i precizne zakone, ma ko te pita…Bre…

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here