Vlada ZDK za 98 ugovora iz zaštite okoliša izdvojila 1.110.000 KM

Ministarstvo okoliša Vlade Zeničko-dobojskog kantona potpisalo je dio ugovora s 98 korisnika sredstava čiji su projekti odabrani u proceduri provođenja javnog poziva za realizaciju projekata iz oblasti zaštite okoliša za 2023. godinu.

10
Ugovori su potpisani za projekte pomoći općinama/gradovima/komunalnim preduzećima ZDK-a za zbrinjavanje komunalnog otpada, kroz izgradnju novih sadržaja, rekonstrukciju postojeće infrastrukture, nabavka opreme (LOT 1 – ukupno 15 projekata u ukupnom iznosu 710.000 KM) te za projekte održavanja i sanacije postojećih općinskih odlagališta, finansiranju transportnih troškova za najudaljenije općine u odnosu na regionalnu deponiju, čišćenja obala rijeka, čišćenja i sanacije divljih deponije (LOT2 – ukupno 300.000 KM za 12 projekata).

“Želim svima poručiti da će ministarstvo, naravno, pratiti rad i realizaciju projekata. Svim korisnicima želim sretan rad, uspješnu realizaciju projekata i vidljive rezultate koji će pokazati da su sredstva uložena i usmjerena na pravi način. Nadam se da ćemo na ovaj način bar malo poboljšati kvalitetu životne sredine u ZDK”, kazao je resorni ministar Danijel Pašić.

Danas će, najavio je, u 12.30 sati biti upriličeno i potpisivanje ugovore s nevladinim organizacijama i udruženjima građana za projekte  iz oblasti zaštite okoliša na području ZDK (LOT3), za što je odobreno 100.000 KM za 71 projekat.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here