Volkswagen predstavio koncept električnog automobila od 550KS

Volkswagenova “ID” serija električnih automobila globalno je poznata. Upravo su najavili svoj novi sportski model, VW ID.X, a koji može ozbiljno “parati” asfalt.

37
Volkswagen
Ako ste se pitali što znači u nazivu Volkswagenovih električnih automobila znači “ID” to vam je oznaka za “inteligentni dizajn, identitet i vizionarske tehnologije”. Svi su kompanijini električni automobili takvi, a posebno puno očekuju od ovog novog modela VW ID.X Performance.

Iako se još uvijek radi o konceptu koji je premijerno predstavljen na auto sajmu u Minhenu, privukao je poprilično pažnje. Ono što je zanimljivo kod sportskih električnih automobila je kako su oni osjetno jeftiniji od njihove klasične benzinske braće, a po karakteristikama su bolji. I naravno nečujni što neko voli, a neko ne.

Novi se ID.X temelji na modelu VW ID.7 sedan. Naravno, kao i drugi modeli leži na kompanijinoj MEB platformi, ugrađena su dva elektromotora tako da ima pogon na svim kotačima (AWD) i koji su ukupne snage od 550 konja.

Ono što za sada ne znamo hoće li ovaj model ostati samo koncept, odnosno ne zna se hoće li se pojaviti u proizvodnji, iako smo skloni vjerovati kako hoće. U međuvremenu Računalo.com saznaje da je VW ID.X Performance koncept predstavljen i na međunarodnom ID. Treffen sajmu u Locarnu (Švicarska).

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here