Bernard Arnault, predsjednik i izvršni direktor kompanije LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton figurativno sjedi u carstvu sačinjenom od 70 renomiranih luksuznih brendova uključujući Louis Vuitton, Dior, Sephora, Dom Perignon i mnoge druge ali on bukvalno sjedi na stolici koju je napravila kompanija Mascheroni, osnovana 1973. godine.

„Arnault nije jedini, ali je najreprezentativniji među našim kupcima koji ne traže velike brendove već žele artikle za koje drugi ne znaju. I u tome leži naša razlika, u tome što smo pronašli pravi balans između udobnosti i ekskluzivnosti“, objasnio je Silvio Mascheroni, sin osnivača. Stolica na kojoj sjedi najbogatiji čovjek na svijetu je model fotelje pod nazivom Congress 135. Ima okvir od punog drveta dok su jastučići izrađeni od kože.

Stolica od skoro 5500 dolara napravljena je od prirodne kože i označena je pločom na kojoj je ugraviran natpis Mascheroni srl Made in Italy koji potvrđuje njenu autentičnost. Za skoro pet decenija poslovanja, Mascheroni nikada nije investirao u oglašavanje. „Uvijek smo mislili da su naši proizvodi najbolja reklama, a naši kupci najbolji ambasadori brenda.“

Luksuzni brend je poznat po vrhunskom kvalitetu i elitnoj klijenteli. Njihova izvrsnost može se pripisati pažnji koju je Mascheroni posvetio detaljima. To je jedna od rijetkih kompanija koja direktno kontroliše cijeli proizvodni ciklus, od izbora sirovina do proizvodnje i da svaki proizvod napravi jedan majstor.

Uticajni političari, glavni uglednici i nekrunisani kraljevi i kraljice svijeta preferiraju stolice Mascheroni. Među uticajnim ljudima koji sjede na Mascheroni stolicama si između ostalih i njemačka političarka Ursula von der Leyen i kultni ukrajinski političar Volodymyr Zelenskyy.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here