Prijavite se na novo izdanje BizUp programapodrške preduzetnicama!

Otvoren poziv za bh. preduzetnice

90

Otvoreno je treće izdanje BizUP programa, koji pruža direktnu podršku mikro, malim i srednjim preduzećima koja vode žene. Fondacija 787, u saradnji sa UN Women uredom u BiH, i uz podršku Švedske, od septembra 2023. do aprila 2024. godine nastavit će pružati podršku preduzetnicama iz svih dijelova BiH koje se suočavaju sa izazovom da ostvare kontinuitet i/ili rast poslovanja.

Kroz BizUp je dosad podržan rad 30 bh. biznisa koje vode žene, a u narednom periodu BizUp će uključiti novu grupu od 15 preduzetnica. Glavni cilj programa je pružiti podršku pri prevazilaženju ključnih poslovnih izazova, savladavanju novih vještina i znanja iz različitih poslovnih oblasti, te samom unapređenju poslovanja i vidljivosti biznisa.

Za učešće u programu se mogu prijaviti preduzetnice iz bilo kojeg dijela BiH koje imaju registriran biznis najmanje 6 mjeseci u trenutku apliciranja, te koje se suočavaju sa izazovima da samostalno dovedu svoj biznis do tačke rasta poslovanja.

Ovaj program će se realizirati kroz nekoliko ključnih elemenata:

održavanje primjenjivih edukativnih aktivnosti;
stručnu mentorsku podršku jedan na jedan iz relevantnih poslovnih oblasti;
konsultantske usluge eksperata/ica koji će se fokusirati na jačanje i rast biznisa;
dodjelu bespovratnih finansijskih sredstava u iznosu od 6.000 KM po biznisu.

Kriteriji koji će se uzimati u obzir pri selekciji su:

biznis treba biti registrovan u BiH u bilo kojoj formi najmanje šest mjeseci;
osnivačica/vlasnica biznisa je žena (bez obzira kojoj starosnoj skupini pripada);
preduzetnica se suočava sa izazovima da samostalno dovede svoj biznis do tačke rasta poslovanja;

Ukoliko su ispunjeni prethodni uslovi, prednost se dodjeljuje biznisu koji posjeduje društveno odgovornu komponentu tj. doprinosi zajednici, predvodi proces inovacije i/ili je moguće prepoznati potencijal za rast biznisa.

Poziv je otvoren do srijede, 16.8.2023. godine, a prijave se mogu slati putem prijavnog linka: https://bit.ly/3q6WnhS.

Program je namijenjen za ukupno 15 preduzetnica, te će biti pojedinačno prilagođen kroz rad sa ekspertima/cama, a uzimat će se u obzir isključivo ono što je potrebno za poboljšanje poslovanja datog biznisa na osnovu provedenog dijagnostičkog procesa. Učešće odabranih preduzetnica je besplatno. Više informacija pogledajte ovdje: https://bit.ly/3OuHEqu.

Većina programa bit će realiziranaa u online formatu, uz izuzetak uvodnog događaja u septembru 2023. godine, te Samita preduzetnica u martu 2024. godine.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here