UniCredit Bank d.d. ponijela je titulu Najbolje banke u Bosni i Hercegovini na ovogodišnjoj dodjeli nagrada za izvrsnost, održanoj u Londonu, od strane prestižnog časopisa Euromoney. Osim toga, UniCredit je proglašen najboljom bankom u centralnoj i istočnoj Europi, osvojivši ukupno devet nagrada te potvrdivši titulu najbolje banke u Italiji.

Eurmoney nagrada za izvrsnost prepoznaje korporativne i investicijske banke koje su uzori u pružanju vodećih proizvoda i usluga na tržištu, kako bi zadovoljile potrebe klijenata.

Priznanje Euromoney magazina za najbolju banku u Bosni i Hercegovini jasan je dokaz ogromnog posla koji naši timovi obavljaju i kontinuiranih napora da podržimo naše klijente, izjavila je Amina Mahmutović, predsjednica Uprave UniCredit Bank d.d.Zahvaljujem se svim kolegicama i kolegama na djelovanju kao jedan istinski ujedinjen tim, kao i našim cijenjenim klijentima na ukazanom povjerenju i lojalnosti. Naši prioriteti ostaju isti i nastavljamo snažno raditi na ostvarenju daljnjih ciljeva.“

Pored nagrade za najbolju banku u Bosni i Hercegovini, UniCredit je, u centralnoj i istočnoj Europi, osvojio Best Bank County nagrade i u Austriji, Bugarskoj i Hrvatskoj.

Tim povodom, Euromoney je prokomentarisao: „Tokom prošle godine, potencijal UniCredita za organskim rastom u centralnoj i istočnoj Europi postao je očigledan. Banka je zabilježila snažan porast broja klijenata u pojedinim zemljama, a navedeni rezultati velikim su dijelom postignuti zahvaljujući razvoju digitalnog bankarstva i digitalizaciji bankarskih proizvoda u UniCreditu.”

Ovo se nadovezuje na historijski snažno prisustvo UniCredita u regiji centralne i istočne Europe, gdje je osvojio nagradu za najbolju banku za transakcijske usluge, četiri puta u posljednjih pet godina, kao i nagradu za najbolju banku za upravljanje imovinom.

Kao i prethodnih godina, kriteriji za ocjenjivanje uključuju profitabilnost, vidljiv rast, relativno bolji učinak u usporedbi s konkurentima i sposobnost prilagođavanja promjenjivim tržišnim uvjetima i potrebama klijenata.

Komentirajući ovogodišnji uspjeh, Andrea Orcel, izvršni direktor UniCredita, je istakao: “Ove nagrade su odraz napretka zahvaljujući transformaciji koju provodimo, a koju prvenstveno pokreće predanost naših ljudi. Istovremeno, one su potvrda naše bliskosti s klijentima i značajne prisutnosti na tržištima. Čestitam kolegicama i kolegama na njihovim nevjerovatnim naporima, a našim klijentima zahvaljujemo na kontinuiranom povjerenju.”

U našoj UniCredit Unlocked strategiji, regije centralne i istočne Europe uvijek se smatraju područjem rasta, a rezultati koje ostvarujemo iz kvartala u kvartal potvrđuju da smo na pravom putu. Naše prednosti na tržištu su oštar fokus na simplifikaciju i digitalizaciju, kao i na implementaciju održivosti u sve što radimo. Naša ključna snaga je tim posvećenih i visoko angažiranih kolegica i kolega, usmjerenih na osnaživanje rasta te povećanje broja pojedinačnih i korporativnih klijenata u regiji. Njihovo povjerenje u nas, kao željenog finansijskog partnera u poslu i životu, motivira nas da se svakodnevno usavršavamo”, dodali su Gianfranco Bisagni, glavni operativni direktor UniCredita i Teodora Petkova, glavna direktorica UniCredita za centralnu i istočnu Europu.

Euromoney nagrade za izvrsnost dodijeljuju se od 1992. godine i smatraju se prestižnim programom nagrada za globalnu bankarsku industriju, otkrivajući „najbolje od najboljih“ u svim zemljama koje nude bankarske usluge.

Spisak kategorija u cjelosti, u kojima je UniCredit dobio priznanja:

  • Najbolja banka u Bosni i Hercegovini
  • Najbolja banka u Austriji
  • Najbolja banka u Bugarskoj
  • Najbolja banka u centralnoj i istočnoj Europi
  • Najbolja banka u Hrvatskoj
  • Najbolja banka u Italiji
  • Najbolja investiciona banka u Italiji
  • Najbolja banka za transakcijske usluge u centralnoj i istočnoj Europi
  • Najbolja banka za upravljanje imovinom u centralnoj i istočnoj Europi
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here