Na Ekonomskom fakultetu održano 4. IT takmičenje za srednjoškolce

Osam srednjoškolaca iz Tuzle, Gračanice, Doboja, Bugojna i Sarajeva je sudjelovalo finalu ovog takmičenja, a troje najboljih je osvojilo vrijedne nagrade iz IT asortimana kompanije Disti.

47

Na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu održano je četvrto IT takmičenje iz korištenja Microsoftovih alata – Worda, Excela i PowerPointa.

Prva dva mjesta osvojili su učenici Treće gimnazije Sarajevo – Luka Kujundžija i Nihad Logić, dok je treće mjesto pripalo Alisi Baralić, učenici Gimnazije „Meša Selimović“ Tuzla. Ostali finalisti su također pokazali visok nivo znanja, te su dobili posebne zahvalnice za učešće koje im je dodijelila dekanica Ekonomskog fakulteta prof. dr. Jasmina SelimovićAmar Hadžović, Treća gimnazija Sarajevo, Amir Hifziefendić, Mješovita srednja škola Gračanica, Faris Ajkunić, Gimnazija Bugojno, Jelena Ristić, Srednja saobraćajna i elektro škola Doboj, i Mehdi Omerhodžić, Treća gimnazija Sarajevo.

Finalu takmičenja su prethodile online kvalifikacije, kojima je pristupilo 40 učenika srednjih škola iz cijele Bosne i Hercegovine. Cilj takmičenja je da se motivišu mladi ljudi da unaprijede nivo znanja i vještina iz osnovnih kompjuterskih alata, koji su postali neizostavni u svakodnevnom radu, te da se upoznaju i međusobno razmjenjuju IT znanja i vještine.

U organizaciji ovog cjelodnevnog događaja učestvovali su studenti volonteri MIT Centra Ekonomskog fakulteta koji su bili podrška učesnicima da istaknu talenat i kreativnost u korištenju Microsoftovih alata, kao i mogućnost da se nauče neke nove stvari.

Nakon takmičenja, nastavak druženja u opuštenoj atmosferi za sve takmičare omogućila je najveća gaming kompanija u Sarajevu Connect Arena, u čijim prostorijama su srednjoškolci imali priliku okušati svoje vještine u svijetu igrica, ali i družiti se te steći nova prijateljstva.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here