Upravljanje ljudskim resursima je bitan segment za poslovanje u Evropskoj uniji

Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska komora Bosne i Hercegovine organizirala je radionicu  „Evropski recept za razvoj vaše kompanije“, kojoj su prisustvovali direktori i vlasnici bh. kompanija. Na radionici su predstavljeni načini bolje organizacije kompanija kao proces pripreme za ulazak u  Evropsku uniju.

57

„Komora je organizirala mnogo seminara za edukaciju privrednika o  zelenoj ekonomiji,  čiji će se postulati morati primjenjivati po standardima Evropske unije. Osim neminovnih promjena u načinu proizvodnje i pružanja usluga, jedan od EU standarda je upravo menadžment ljudskih resursa te ćemo, radi brže prilagodbe bh. kompanija, intenzivirati edukacije i u ovoj oblasti“ rekao je potpredsjednik VTK/STK BiH Ahmet Egrlić.

Posebno je naglašena  važnost odabira saradnika i formiranja timova te njihovog motiviranja radi postizanja maksimalnih rezultata.

 „Najvažniji kapital u svakoj kompaniji su ljudi. Važno je kako odabrati saradnike, napraviti vrhunski tim, kako ih motivirati, voditi, zadržati i učiniti lojalnim, da kompaniju shvate kao svoju. Cilj današnje radionice je vlasnicima i direktorima kompanija u BiH predstaviti  najvažnije segmente u pripremi kompanija za evropski put, a to su podizanje standarda produktivnosti, poboljšanje organizacije, efikasnosti i motivacije zaposlenih,“ istakao je direktor Elite Academy Balkans Miša Pavičević.

Na radionici su o ovim temama, osim Pavičevića, govorili i direktor Magsistema iz Beograda Milan Milinković, direktor International Creativity Company iz Tuzle Jasmin Hasančević te menadžer razvoja poslovanja  ASA bolnice Sarajevo Mladen Komarica.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here