FIPA dobila priznanje na investicijskoj konferenciji Annual Investment Meeting

Nagrada za drugu najbolju agenciju za promociju stranih investicija za regiju Centralne i Istočne Europe i Turske

63

Agencija za unapređenje stranih investicija BiH (FIPA) dobila je nagradu za drugu najbolju agenciju za promociju stranih investicija za regiju Centralne i Istočne Europe i Turske u okviru investicijske konferencije Annual Investment Meeting koja je održana od 8. do 10. maja 2023.godine u Abu Dabiju, UAE.

Na posebnoj ceremoniji u okviru konferencije, nagrade su dodijeljene agencijama za promociju investicija (IPA) iz svakog regiona svijeta u znak priznanja za njihov rad u uspješnom privlačenju značajnih direktnih stranih ulaganja u 2022. godini, te na taj način doprinosu ekonomskom rastu i razvoju tržišta matične zemlje.

Nagrade je u ime FIPA-e primio NJ.E. Šefik Mujkanović, ambasador BiH u UAE.

Annual Investment Meeting ili AIM vodeća je investicijska konferencija koja okuplja sve vrste investitora, poduzetnika i vladinih sektora iz cijelog svijeta. Održava se godišnje u Ujedinjenim Arapskim Emiratima i služi kao platforma za sve sektore i otvorenu diskusiju o najnovijim trendovima i mogućnostima ulaganja, i razmjenu ideja i istraživanje mogućnosti za uspostavljanje potencijalnih partnerstava.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here