Naslovnica Događaji Svijet je dobio prvu virtualnu izvršnu direktoricu

Svijet je dobio prvu virtualnu izvršnu direktoricu

Kineska gaming kompanija NetDragon Websoft nedavno je za izvršnu direktoricu postavila virtualnu osobu podržanu vještačkom inteligencijom; virtualna gospođa Tang Yu vodiće poslovanje glavne podružnice kompanije, Fujian NetDragon Websoft.

37

Ljudski članovi uprave ujedno će je koristiti kao podatkovni centar u stvarnom vremenu i analitički alat. Na kraju, Tang Yu bi trebal da osigura kvalitetno radno okruženje za zaposlene, stoji u saopštenju kompanije.

– Vjerujemo da je vještačka inteligencija budućnost korporativnog upravljanja, a naše imenovanje gđe. Tang Yu predstavlja našu predanost vještačkoj inteligenciji kako bismo transformisali način na koji vodimo naše poslovanje i konačno podstakli naš budući strateški rast – kažu u kompaniji.

NetDragon Websoft jedan je od najpoznatijih kineskih kreatora internet igara kao što su Eudemons Online, Heroes Evolved, Conquer Online i Under Oath. KOmpanija želi da izgradi najveću globalnu zajednicu za online učenje i isporuči integrirana rješenja za učenje svakoj školi u svijetu, a posljednjih godina intenzivno razvijaju sektor online obrazovanja.

IZVORbug.hr
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here