U subotu, 2.7.2022. je na Malom polju na Igmanu održana utrka Red Bull 400 koja važi za jednu od najtežih i najzahtjevnijih utrka. Takmičari su se suočili sa iscrpljujućim usponom uz kultnu veliku skakaonicu. U ovom ultimativnom izazovu sudionici su testirali svoju snagu, izdržljivost i volju.

Učešće u ovoj utrci uzeo je i Miran Stambol, Brand manager AUDI BiH.

“Audi je i ove godine prepoznao kvalitet drugog bh izdanja utrke Red Bull 400 na Igmanu. Nakon uzbudljive ali i  fizički zahtjevne prve utrke sa nestrpljenjem smo se radovali upoznati nove učesnike i zajedno sa njima proslaviti dobre rezultate ali im biti i podrška da zajedno prebrodimo 170 metara visinske razlike i to pri nagibu od 37 stepeni. Drago mi je to što su svi učesnici imali pozitivne reakcije a ni podrška prisutnih nije izostala. I ja sam se također odlučio učestvovati i osvojio sam 21. mjesto od 182 učesnika. Zadovoljan sam rezultatom s obzirom da je trka bila zaista veliki izazov kako za profesionalce, tako i za rekreativce. Svi prisutni imali su priliku također upoznati se sa novim električnim vozilom Audi e-tron, te dobiti sve informacije o njegovim karakteristikama kao i prednostima električnih automobila”, izjavio je Stambol.

Četvero najbržih u muškoj i ženskoj kategoriji dobili su novčane nagrade u visini od 1000, 600 400 i 200 KM. Prvoplasirani u obje kategorije dobili su Audi e-tron Net Zero Weekend, nagradu koju je osigurao partner projekta AUDI BiH.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here