„Mali sajam velikih mogućnosti“ nastavlja svoj put u Sarajevo

Sarajevo, 30. 6. 2022, sa početkom od 19.00 sati

76

Evropska unija u Bosni i Hercegovini nastavlja veliku kampanju „Povezani kroz dobro“, u sklopu koje će se održati događaj pod nazivom „Mali sajam velikih mogućnosti“ u Sarajevu, 30. 6. 2022, sa početkom od 19.00 sati.

Nakon uspješnog otvaranja događaja u Banjoj Luci koji je ispraćen prisustvom brojnih prolaznika koji su htjeli saznati više o poslovanju domaćih privrednika, Sarajevo je iduća destinacija. Građani će ispred platoa BBI Centra imati priliku da vide izložene eksponate proizvoda domaćih privrednika, koji su apliciranjem na EU fondove i projekte dobili finansijsku podršku ili stručno savjetovanje.  Izlagači koji predstavljaju svoje proizvode dolaze iz različitih gradova Bosne i Hercegovine, a djelatnosti kojima se bave su, između ostalog, iz sfere ugostiteljstva, metaloprerađivačke i drvne industrije, elektroindustrije…

Zainteresovanim prolaznicima će biti predstavljene informacije o vrsti podrške koju su privrednici dobili od strane Evropske unije te kako su tu podršku usmjerili da bi unaprijedili svoje poslovanje.

EU je najvažniji trgovinski partner BiH koji kroz svoje programe efikasno jača ekonomiju države i omogućava povećanje konkurentnosti preduzeća, otvaranje novih radnih mjesta i modernizaciju poslovanja. Upravo kampanja „Povezani kroz dobro“ ima za cilj da informiše stanovništvo o svim benefitima ostvarivim kroz apliciranje na EU projekte.

Više informacija o aktivnostima i budućim projektima koji će se realizovati kroz kampanju „Povezani kroz dobro“ možete pronaći na stranici https://www.povezanikrozdobro.europa.ba/.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here