JAVNI POZIV MALIM I SREDNJIM PREDUZEĆIMA, REGISTROVANIM NA PODRUČJU SARAJEVSKE MAKROREGIJE I ZLATIBORSKOG OKRUGA

Projekat "Podrška za unapređenje konkurentnosti i zapošljavanja-ENHANCE"

66

Ovaj poziv se realizira u okviru projekta “Podrška za unapređenje konkurentnosti i zapošljavanja-ENHANCE (skraćeno Projekat ENHANCE)”, sa ciljem unapređenja izvoznog potencijala, poslovne prakse i što boljeg pozicioniranja proizvoda na stranim tržištima.

Cilj projekta je jačanje ekonomskog rasta i održivih mogućnosti zapošljavanja u industrijskim malim i srednjim preduzećima (MSP) na prekograničnom području Sarajevske makroregije i Zlatiborskog okruga. Projektne aktivnosti su fokusirane na jačanje kontakta preduzeća iz prekograničnih oblasti, pružanja novih znanja kako zaposlenim u industrijskim granama, tako i njenog broja nezaposlenih koji predstavljaju jedan od ključnih problema u pomenutim regijama.

Projekat finansira Evropska unija i odobren je u okviru IPA II programa prekogranične saradnje Srbija-Bosna i Hercegovina 2014-2020. Tijelo za ugovaranje ovog projekta je Ministarstvo finansija, Sektor za ugovaranje i finansiranje programa iz sredstava Evropske unije (CFCU), Republike Srbije.

Partneri u projektu su Privredna/Gospodarska komora Federacije Bosne i Hercegovine, Regionalna privredna komora Zlatiborskog upravnog okruga i Udruženje Centar za edukaciju i podizanje svijesti o potrebi povećanja energetske efikasnosti-ENERGIS.

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here