Naslovnica Vijesti BiH Minimalac u RS-u od 1. juna 650 KM

Minimalac u RS-u od 1. juna 650 KM

Za povećanje investicija smo predvidjeli 90 miliona KM

90

Vlada Republike Srpske danas je donijela odluku o povećanju minimalne plate na 650 maraka, a ona će se primjenjivati od 1. juna.

“Ministarstvo rada i boračko invalidske zaštite izašlo je sa prijedlogom minimalne plate u Republici Srpskoj i mi smo utvrdili da od 1. juna minimalna plata iznosi 650 KM”, rekla je nakon sjednice Vlade RS ministrica finansija Zora Vidović.Na sjednici je bilo više tačaka dnevnog reda, uključujući i prijedlog rebalansa budžeta RS. Vidović je rekla da je budžet RS u dobroj kondiciji, te da je stabilan i likvidan.

“Vlada Republike Srpske usvojila je danas Prijedlog rebalansa budžeta po hitnom postupku u iznosu od 4,382 milijarde KM, što predstavlja povećanje od 358 miliona KM u odnosu na ovogodišnji budžet, koji iznosi 4,024 milijarde KM”, rekla je Vidović.

Vidović je rekla da je povećanje budžeta planirano za povećanje plata, penzija, socijalnih i boračkih davanja za šta će biti izdvojeno ukupno 167 miliona KM.

“Pored toga, za povećanje investicija smo predvidjeli 90 miliona KM. Za subvencije u privredi i poljoprivredi rebalansom je planirano povećanje oko 40 miliona KM”, istakla je Vidović na konferenciji za novinare, prenosi Glas Srpske.

IZVORGlas Srpske
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here