Napravite domaći blagi sapun s aromom jabuke

60
sapun sa mirisom jabuke

Ko ne bi volio ručno napravljen, ekološki prihvatljiv, hidratantni šampon sa svježim mirisom jabuke? Potrebni su vam šolja kokosovog mlijeka, šolja tečnog sapuna, kašika biljnog glicerina i 20-30 kapi eteričnog ulja jabuke.

U nezaslađeno kokosovo mlijeko dodate šolju tečnog sapuna, biljnog glicerina i 20 do 30 kapi eteričnog ulja jabuke. Protresite posudu dok se svi sastojci ne sjedine. Ne zaboravite da protresete posudu prije svake upotrebe. Šampon od jabuke će vam trajati oko mjesec.

Želite hidratantni sapun? Napravite blagi sapun sa predivnom aromom jabuke i umirujućim dejstvom. Potrebni su vam 1/3 šolje kokosovog ulja, 1/3 šolje pčelinjeg voska i 1/3 šolje shea putera.

Pravite mješavinu od 1/3 šolje kokosovog ulja, 1/3 šolje pčelinjeg voska i 1/3 šolje shea putera. Stavite smjesu u mikrotalasnu pećnicu u intervalima od 20 do 30 sekundi oko minut i po. Dodajte 15 kapi eteričnog ulja jabuke (koji možete i sami napraviti kod kuće). Stavite smjesu u kalupe za sapun i ostavite da se ohladi 30 minuta, dok ne postane čvrsta.

IZVOROslobođenje
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here