Iduće sedmice u Prozor-Rami potpisivanje ugovora o izgradnji tvornice metalskih proizvoda

Uz tvornicu će se izgraditi i veliki solarni park.

51
GS-RAMA

Svečano potpisivanje ugovora između Općine Prozor-Rama i GS-HOLDING GmbH o izgradnji tvornice metalskih proizvoda bit će upriličeno u utorak, 26. travnja u 11 sati u zgradi te općine.

U ime Općine Prozor-Rama ugovor će potpisati načelnik Jozo Ivančević, a u ime GS – HOLDING GmbH ravnateljica Snježana Köpruner, priopćeno je iz Općine.

U priopćenju stoji kako se ugovorom definiraju međusobna prava i obveze koji će u konačnici rezultirati izgradnjom nove, suvremene tvornice u Poslovnoj zoni Izlaz u općini Prozor – Rama, a tvornica će poslovati pod nazivom “GS-RAMA” d.o.o.

“Uvažavajući sugestije načelnika Ivančevića, Kopruner se kao investitor potrudila čak i arhitekturom tvornice i cijelog prostora uvažiti ljepotu okolnog pejzaža, posebno Ramskog jezera, te time dati potreban značaj daljnjem turističkom vrednovanju Rame”, kazali su iz ove općine navodeći kako arhitekturu tvornice potpisuje arhitekt Josip Ledić iz Travnika.

Tvornica će imati više od 9000 četvornih metara zatvorenog prostora u kojemu će posao moći imati 200 do 250 osoba koji će raditi planiranu proizvodnju metalnih dijelova za njemačkog partnera.

Vrlo brzo, nakon uhodavanja posla, proizvodni asortiman bit će proširen na dijelove za električna dostavna vozila čiji je razvoj u završnoj fazi.

Osim proizvodnje metalnih dijelova, uz tvornicu će se izgraditi i veliki solarni park za proizvodnju električne energije za potrebe tvornice i za prodaju na tržištu.

Općina Prozor–Rama za tvornicu “GS- RAMA” d.o.o. osigurala je prostor veličine 100 tisuća četvornih metara, od nešto više od 300 tisuća četvornih metara ukupne površine Poslovne zone Izlaz, ističe se u priopćenju.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here