Qatar Airways od 3. juna ponovo leti za Sarajevo

Letovi iz Dohe za glavni grad Bosne i Hercegovine obavljat će se tri puta sedmično - nedjeljom, utorkom i petkom

173

Aviokompanija Qatar Airways od 3. juna 2022. godine ponovo uspostavlja letove iz Dohe za Sarajevo.

Letovi za glavni grad Bosne i Hercegovine obavljat će se tri puta sedmično – nedjeljom, utorkom i petkom. Šestosatni letovi na toj liniji obavljat će se avionima Airbus A320 s 12 sjedišta u biznis klasi i 132 sjedišta u ekonomskoj klasi.

“Ponovna uspostava letova koji su prvobitno počeli 2017. godine, podrazumijeva da putnici sada mogu uživati u povezanosti s više od 140 destinacija u okviru opsežne globalne mreže preko najboljeg aerodroma na svijetu – Međunarodnog aerodroma Hamad, što uključuje i destinacije diljem Azije, Afrike, Sjeverne Amerike i Australije. Nacionalni avioprijevoznik Katara orijentisan je ka istočnoj Evropi uz ponovno uspostavljanje letova za Sarajevo, što dodatno podupire globalnu povezanost.

Qatar Airways Cargo ponovo će uspostaviti uslugu prijevoza tereta putničkim avionima za Sarajevo, podupirući lokalni rast trgovine izvozom poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda, namještaja, odjeće, tekstila i automobilskih dijelova, kao i uvoza potrošačkih roba i električne opreme. Za teret će svake sedmice omogućiti prijevoz više od pet tona tereta u oba pravca tri puta sedmično na letovima Airbusom A320”, saopćeno je iz Međunarodnog aerodoroma Sarajevo.

Mate Hoffman, regionalni predstavnik Qatar Airwaysa za južnu Evropu, izrazio je zadovoljstvo što ponovnim uspostavljajem letova za Sarajevo.

– Kao glavni grad Bosne i Hercegovine, Sarajevo je omiljeni ulaz u državu za poslovna i privatna putovanja širom naše mreže. S tri leta sedmično, putnici iz Sarajeva su povezani s više od 140 destinacija putem najsavremenijeg glavnog čvorišta u Dohi – kazao je Hoffman.

Alan Bajić, direktor Međunarodnog aerodroma Sarajevo, podsjetio je da Qatar Airways uspostavlja letove iz Sarajeva za Dohu nakon prekida od dvije godine zbog pandemije korona virusa.

– Ta izuzetno važna aviokompanija omogućit će građanima Katara da otkriju bogatu turističku ponudu Sarajeva i Bosne i Hercegovine, a našim sugrađanima posjetu Kataru, kao i drugim udaljenim destinacijama, preko jednog od najvećih glavnih čvorišta u svijetu – naveo je Bajić.

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here