NOVI CITROËN C5 AIRCROSS: POTPUNA UDOBNOST UZ NAGLAŠENIJI I PRESTIŽNIJI STIL

Prednji kraj modela C5 Aircross uvodi novitete, pa tako zakrivljeni oblici ustupaju mjesto strukturiranijim linijama.

101

C5 Aircross nudi nenadmašno bezbrižan doživljaj vožnje te mijenja svoj stav kako bi do izražaja došla njegova snaga i jedinstvene karakteristike. Ovo vozilo postavlja standarde u pogledu udobnosti i modularnosti, dostupno je u izvedbi s punjivim hibridnim motorom, a njegov redizajn odraz je njegove zrelosti.

C5 Aircross od puštanja u prodaju poznat je kao najudobniji i najsvestraniji SUV u svojoj kategoriji, a sada je obogaćen novim stilom kojim se dodatno ističe njegova osobnost koju odlikuje prestiž, modernost i dinamičnost. Osim naglašavanja njegovih jakih strana (udobnosti, prostranosti i modularnosti), sada se ističe i zrelošću i snažnijim karakterom koji je postignut strukturiranim vanjskim izgledom te modernijim i kvalitetnijim bojama i materijalima upotrijebljenim u unutrašnjosti vozila”, rekao je  Pierre-Yves Couineau, voditelj projekta C5 Aircross    

 

S više od 260.000 prodanih primjeraka od puštanja u prodaju 2018., C5 Aircross uspio se istaknuti na vrlo konkurentnom tržištu kompaktnih SUV-ova zahvaljujući svojoj prostranosti, modularnosti i poglavito udobnosti koja je u njegovu segmentu bez premca. U ovo je vozilo utkano naše znanje koje proizlazi iz iskustva u proizvodnji monovolumena, pa stoga predstavlja istinskog predstavnika marke CITROËN i izdvaja se od konkurencije. C5 Aircross i danas predstavlja standard u pogledu praktičnosti te nudi još bezbrižnije iskustvo vožnje. Taj je osjećaj dodatno naglašen u izvedbi s punjivim hibridnim motorom koja već čini više od 30 posto takvih vozila u Europi.

Upravo je promjena izričaja i želja za napretkom u smislu vidljive kvalitete ono što karakterizira novi C5 Aircross. Zahvaljujući svojoj zrelosti šarmirat će kupce koji žele vozilo još izraženija i prestižnija izgleda.

C5 Aircross dosad se već isticao svojim jedinstvenim stavom i držanjem. Promjene su uglavnom uvedene na prednjem dijelu kako bi se postigao dojam naglašenijeg i dinamičnijeg stila. Napredak je najviše vidljiv u stavu i eleganciji na cesti.

IMPRESIVNIJI, MODERNIJI I PRESTIŽNIJI SUV

 PREDNJI DIO S JOŠ VIŠE STRUKTURE, PRAVILNIH LINIJA, MODERNOSTI I TEHNOLOGIJE

 C5 Aircross vizualno je širi i impresivniji te uvodi novitete, pa tako zakrivljeni oblici ustupaju mjesto strukturiranijim linijama. Prednji dio sada je uspravniji, čime se dodatno naglašava njegov karakter. Pravilne linije i okomita kaskadna konstrukcija doprinose tome da je prednji dio vozila C5 Aircross vizualno veći. Zahvaljujući svom dojmu veličine i impozantnosti na cesti, njegov je stav pun samopouzdanja.

C5 Aircross nudi novu interpretaciju chevrona koji se sve više ističu i izdvajaju od dnevnih svjetala, što predstavlja odmak u odnosu na ostale modele iz game na kojima su ševroni izduženi kromiranom letvicom do dnevnih svjetala. Ševroni su sada u crnoj lakiranoj boji i naglašeni su kromiranim detaljima. Vizualno su produženi zahvaljujući detaljima koji podsjećaju na klavirske tipke (kromirane i crne) koje se postupno sužavaju i dolaze do dnevnih LED svjetala. Chevroni su tako sada istaknutiji u središtu prednje maske.

Fino oblikovan elegantni LED svjetlosni potpis u obliku slova V, tipičan za novi vizualni identitet marke CITROËN, dobiva 3D efekt zbog „klavirskih tipki”. Ova dnevna svjetla istovremeno ističu tehnologiju, ali i doprinose ozbiljnosti vozila. Osim toga, svjetla LED Vision diskretnija su zbog tamne obrade koja vizualno pojačava kontinuitet sa sjajnom crnom prednjom maskom i naglašava robusnost.

Logotip i svjetlosni potpis u obliku slova V dodatno su naglašeni na dnu prednje maske gdje se nalazi crna lakirana letvica s posebnim grafičkim detaljima: uzorak chevrona koji počinje ispod logotipa postavljen je okomito kako bi postao paralelan s uzorkom „klavirskih tipki” koji odlikuje dnevna svjetla.

Ispod prednje maske novi izgled površine usisnika zraka vizualno proširuje prednji dio vozila C5 Aircross, zbog čega izgleda impozantnije na cesti. Bočni ventilacijski otvori sada su otvoreni i funkcionalni, a izgledaju kao da ih je oblikovao zrak te poboljšavaju aerodinamiku. Boja zaštitnih obloga koje uokviruju bočne ventilacijske otvore doprinosi usponu vozila u višu klasu zahvaljujući sjajnim ili anodiziranim bojama kao što su sjajna crna boja ili tamni krom. Glavni otvor za ulaz zraka u sredini također postaje dinamičniji i elegantniji zahvaljujući oštrim linijama koje su u skladu sa stilom središnjih otvora za dovod zraka na vozilima C4 i C5 X.

Nova zaštitna obloga na donjem dijelu prednjeg odbojnika doprinosi dinamici prednjeg dijela vozila i naglašava njegovu kvalitetu i prestiž. Ta je obloga dostupna u dva visokokvalitetna materijala, ovisno o razini opreme: u sjajnoj crnoj boji u paketima opreme Live, Live Pack i Feel te kao sjajni aluminij u paketima opreme Feel Pack, C-series, Shine i Shine Pack.

DINAMIČAN PROFIL, NOVI VIZUALNI POTPIS STRAŽNJEG KRAJA

 Novi okomiti i strukturirani profil prednjeg dijela vozila već na prvi pogled naglašava dojam snage i robusnosti. Te su upečatljive promjene prisutne i na stražnjoj strani jer su stakla na svjetlima dobila strukturirane linije. C5 Aircross karakterizira prepoznatljiv stav koji se postiže voluminoznim oblicima, visokim i vodoravno postavljenim poklopcem motora, kao i neprekinutom ostakljenom površinom s kromiranim potpisom u obliku slova C koji vizualno omeđuje zonu u kojoj borave putnici, a istodobno naglašava dojam lebdećeg krova. Svi ti elementi stvaraju ravnotežu i jedinstvenu osobnost ovog vozila.

I dalje ima sve atribute snažnog i sigurnog SUV-a koji ističu njegove snažne bočne linije: visina podvozja od 230 mm, veliki kotači promjera 720°mm, sveobuhvatna zaštita uključujući elemente Airbump® i blatobrane, prepoznatljivi i funkcionalni krovni nosači i povišeni položaj vozačeva mjesta.

Osim toga, tu je i nekoliko novih stilskih elemenata na bočnoj strani koji doprinose eleganciji i modernosti, kao što su novi sjajni dvobojni aluminijski naplatci PULSAR od 18” čiji su grafički elementi vrlo izraženi zahvaljujući aerodinamičnom dizajnu i suptilnoj igri boja i materijala između aluminija i sjajne crne boje; nova sjajna crna boja kućišta osvrtnih zrcala (standardna oprema u cijeloj gami), zbog čega izgledaju diskretnije i usklađena su s bojom okvira vjetrobranskog stakla kako bi dobili na eleganciji i fluidnosti; funkcionalni krovni nosači u sjajnoj crnoj boji s novim mat crnim umetkom na donjem dijelu; nove obrade boja za elemente Airbump® u skladu s kvalitetnim bojama umetaka na prednjem kraju.

C5 Aircross dolazi s novim trodimenzionalnim LED svjetlosnim potpisom stražnjeg kraja kako bi sve bilo usklađeno s prednjim dijelom. Svjetla nisu mijenjala veličinu, ali je staklo sada izraženije strukture i tamnije kako bi se bolje uskladilo s 3 LED modula koja su sastavni dio karakterističnog svjetlosnog potpisa. Ovaj novi moderni dizajn naglašava eleganciju i usklađenost sa svjetlosnim potpisom na prednjem dijelu. Isto kao i na prednjem kraju, suptilan dizajn koji podsjeća na klavirske tipke naglašava upečatljivi 3D efekt ovog svjetlosnog potpisa.

ELEGANTNIJA I DINAMIČNIJA PERSONALIZACIJA

 Kako bi bolje ispunio očekivanja kupaca u segmentu C-SUV, novi C5 Aircross oslanja se na elegantne elemente personalizacije koji značajno naglašavaju uspon vozila u višu klasu.

C5 Aircross sada donosi novu boju plava Eclipse, vrlo intenzivnu i elegantnu plavu boju koja se mijenja iz tamnoplave u crnu, ovisno o vanjskom svjetlu. Gama je sada fokusirana na prestižne boje koje su popularne među kupcima: bijela Banquise, bijela Nacré, crna Perla Nera, siva Platinium, siva Artense i nova plava Eclipse.

Nove boje u paketima boja prisutne su na otvorima za dovod zraka na prednjoj strani i na elementima Airbump®. U ponudi su četiri nova paketa boja koji omogućuju da C5 Aircross naglasi svoj karakter vozila SUV i svoju eleganciju: Noir Brillant, Dark Chrome, Bronze Anodisé i Energic Blue. Paket crne boje u dva tona dostupan je od razine opreme Shine, ali i u paketu Black Pack koji se sastoji od crnih aluminijskih naplataka 19” ART i paketa boje Noir Brillant, a oba nude još veću prepoznatljivost ovom vozilu.

KABINA KOJA NUDI VIŠE UDOBNOSTI I ELEGANCIJE

Kao što se prelazak u višu klasu očituje na vanjskom dijelu vozila, unutrašnjost vozila Novi C5 Aircross također je obogaćena dinamičnim i elegantnim elementima kojima se dojam prostranosti i udobnosti osjeti već u prvih nekoliko prijeđenih metara. Povišeno vozačevo mjesto, primjetna kvaliteta materijala, ergonomija i praktičnost različitih sučelja čine ga modernim i prepoznatljivim SUV-om.

NOVI DODIRNI TABLET OD 10”

C5 Aircross ima novi dodirni tablet od 10” koji izgleda kao da lebdi na armaturnoj ploči te vozaču i ostalim putnicima pruža dojam boravka u vrlo modernoj kabini. Ovaj novi zaslon veći je nego u prijašnjim modelima te nudi bolju ergonomiju jer se može izravno pristupiti komandama klima-uređaja, a usto su informacije na zaslonu povišene pa ne morate skretati pogled s ceste.

Ventilacijski otvori sada su smješteni ispod zaslona i modernijeg izgleda zahvaljujući novim vodoravnim i oštrijim linijama. Novim dodirnim tabletom od 10” opremljeni su modeli s navigacijom na izvedbama s motorima s unutarnjim izgaranjem, a na izvedbama s hibridnim motorom bit će dostupan od razine opreme Feel.

Osim toga, digitalna instrumentna ploča dijagonale 12,3” potpuno je prilagodljiva i pruža vozaču sve informacije koje on odabere, izravno ispred očiju: navigacijsku kartu, informacije o aktivnim sustavima za pomoć u vožnji, informacije o radu hibridnog motora… Na taj se način sprječava da vozač skrene pogled s ceste i osigurava potpuno sigurna vožnja.

NOVA SJEDALA CITROËN ADVANCED COMFORT®

C5 Aircross opremljen je novom generacijom sjedala Citroën Advanced Comfort®, već prisutnima u vozilima C4 i C5 X. Ispunjena su pjenom velike gustoće, imaju dodatnih 15 mm debljine te se odlikuju posebnom izradom, zbog čega sjedala Citroën Advanced Comfort® pružaju najbolje rezultate u pogledu izgleda, udobnosti sjedenja i udobnosti u vožnji, i to trajno, zahvaljujući vrsti pjene koja ne udubljuje s vremenom. Dodatni element za udobnost vozačevog i suvozačevog sjedala jest opcija grijanja i masaže.

Osim toga, tim stručnjaka koji je radio na bojama i materijalima dodatno je naglasio eleganciju izborom kvalitetnih materijala kojima se ističe udobnost i luksuz. Sjedala su presvučena novom strukturiranom i modernom tkaninom na glavnim modelima, u razini opreme Shine dostupna je i svilenkasta alcantara, a u ponudi je i vrhunska perforirana koža. Nasloni za ruke i središnja konzola izrađeni su od nove crne tkanine s efektom kože, a na armaturnoj ploči umetnut je element od tkanine s efektom kože koji stvara vizualni i taktilni efekt.

 Na osnovnom modelu modernizirano je uređenje unutrašnjosti te su u ponudi četiri nova uređenja Advanced Comfort koja doprinose elegantnijem, dinamičnijem i kvalitetnijem izgledu. Prošivi na osnovnom modelu sada su u plavoj boji (kao što je slučaj i u svim ostalim modelima) kako bi se uskladili s ostalim prošivima u kabini (nasloni za ruke na vratima i ukrasne trake na armaturnoj ploči). Uređenje Wild Black zamjenjuje uređenje Wild Grey i nudi novu crnu strukturiranu tkaninu u kombinaciji s novom tkaninom s efektom sive kože i plavim prošivima. Uređenje Urban Black uvodi kombinaciju nove crne kože alcantara i crne tkanine s efektom kože. Uređenje Metropolitan Black zamjenjuje dosadašnji Metropolitan Grey i donosi novu crnu zrnatu kožu u kombinaciji s novom sivom tkaninom s efektom kože. I konačno, uređenje Hype Black redizajnirano je kako bi se uveli elementi visoke klase u vidu suptilne kombinacije nove perforirane kože Paloma i plave kože Nappa.

NOVA SREDIŠNJA KONZOLA

Visoka i široka središnja konzola modernizirana je crnom tkaninom s efektom kože i kromiranim obrubom koji naglašava (na automatskim mjenjačima) ergonomičniji raspored komandi. Ručica mjenjača „e-Toggle” s kromiranim elementima idealno je smještena ispod ruke vozača, a komanda za odabir načina vožnje može integrirati funkciju Grip Control na izvedbama s motorima s unutarnjim izgaranjem, a na izvedbama s punjivim hibridnim motorima pruža mogućnost intuitivnog odabira željenog načina vožnje (Electric, Hybrid ili Sport). Na njoj se nalazi i veliki pretinac u kojem su smještene dvije USB utičnice i koji pruža mogućnost bežičnog punjenja pametnih telefona.

TRAJNI STANDARD U POGLEDU BEZBRIŽNE VOŽNJE

PREPOZNATLJIVI ELEMENTI ZA UDOBNOST U VOŽNJI

Novi C5 Aircross dostojan je predstavnik udobnosti koja je sastavni dio identiteta marke CITROËN zahvaljujući elementima karakterističnim za njegov segment koji doprinose sveobuhvatnom doživljaju usmjerenom na zadovoljstvo putnika i jednostavnost upotrebe.

 Ovjes s progresivnim hidrauličkim graničnicima®, ekskluzivna ponuda marke CITROËN, doprinosi boljem ublažavanju nepravilnosti na cesti i na taj način putnicima omogućuje putovanje u vrhunskoj udobnosti, kao da su na letećem tepihu.

Ovo je jedini SUV u segmentu koji nudi 3 zasebna klizna stražnja sjedala koja se mogu podešavati po nagibu i sklopiti, što nudi modularnost tipičnu za monovolumene. Obujam prtljažnika najveći je u kategoriji: od 580 l do 720 l na izvedbama s motorom s unutarnjim izgaranjem te od 460 l do 600 l na izvedbama s punjivim hibridnim motorom.

Posebna je pažnja posvećena i zvučnoj izolaciji, pa tako možete odabrati višeslojna prednja stakla koja pojačavaju dojam izolirane čahure dok boravite u vozilu.

PUNJIVI HIBRIDNI MOTOR: VRHUNSKO ISKUSTVO UDOBNOSTI

 Punjivi hibridni motor na glavnim modelima pruža istinski užitak u vožnji: električna vožnja idealna je za svakodnevne vožnje uz domet do 55 km, a benzinski motor pruža neograničen domet za duga putovanja.

Taj motor pruža mogućnost tihe vožnje bez vibracija do 135 km/h u električnom načinu rada i trenutačno dostupan okretni moment od 320 Nm, čime se jamči udobnost i dinamično ubrzavanje u bilo kojem trenutku. Budući da u električnom načinu rada ne ispušta CO2, ovo vozilo omogućuje pristup dijelovima grada u kojima je zabranjena vožnja vozilima s motorima s unutarnjim izgaranjem.

Vlasnici vozila C5 Aircross s punjivim hibridnim motorom također imaju na raspolaganju brojne usluge koje olakšavaju punjenje, a njima mogu upravljati izravno u vozilu ili sa svog pametnog telefona, a imaju i mogućnost i postavljanja određenog vremena punjenja. Baterija se može u potpunosti napuniti za manje od dva sata pomoću uređaja za brzo punjenje Wall Box.

 BEZBRIŽNA VOŽNJA ZAHVALJUJUĆI UGRAĐENIM TEHNOLOGIJAMA

 C5 Aircross nudi široku lepezu tehnologija najnovije generacije koje doprinose većoj razini udobnosti i sigurnosti putnika u svakodnevnim vožnjama. Vozač vozila C5 Aircross na raspolaganju ima 20 standardnih sustava za pomoć u vožnji u segmentu kompaktnih SUV vozila. Neki od tih sustava su Highway Driver Assist, sustav autonomne vožnje 2. razine koji je kombinacija prilagodljivog regulatora brzine s funkcijom Stop & Go i upozorenja na nenamjeran izlazak iz voznog traka, te zbog toga pruža snažniji osjećaj sigurnosti zahvaljujući stalnom nadzoru vozača.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here