SSST Smart Community Challenge Hackaton u Sarajevu

Univerzitet Sarajevska škola za nauku i tehnologiju (SSST)  uz podršku BH Telecoma i kompanije Mistral u sklopu tradicionalne Zimske akademije, organizuje Smart Community Challenge Hackaton za srednjoškolce iz cijele BiH

66

Od 17. do 19. januara 2022. godine Univerzitet Sarajevska škola za nauku i tehnologiju (SSST)  uz podršku BH Telecoma i kompanije Mistral u sklopu tradicionalne Zimske akademije, organizuje Smart Community Challenge Hackaton za srednjoškolce iz cijele BiH.  Svi zainteresirani kandidati za učešće se mogu prijaviti putem linka ovdje.

Ovogodišnji Hackaton će trajati tri dana, te će se svi učesnici Zimske akademije imati priliku upoznati sa BH TechLabom, najpopularnijom platformom u Bosni i Hercegovini za podršku ICT startup ideja kreiranom i podržanom od strane društveno odgovorne, domaće telekomunikacijske kompanije BH Telecoma.

Pored edukativnog i takmičarskog dijela, ovaj događaj koji će se održati u zgradi univerziteta SSST, ima za cilj da spoji ambiciozne i mlade ljude u stimulativnom okruženju, pruži im priliku da zajedno rade i kreiraju pozitivne promjene za budućnost Bosne i Hercegovine i IT tržišta.

S ciljem pronalaženja rješenja za lokalne zajednice u kojima žive, mladi će ove godine imati priliku ponuditi svoje inovacije – digitalne solucije koje mogu biti veoma korisne za zajednicu.

Srednjoškolci će biti podjeljeni u timove po pet članova, uz zadatak da prezentuju svoje prijedloge rješenja.

Članovi žirija će na samom kraju takmičenja proglasiti naujspješnija riješenja, a pobjednici će biti nagrađeni stipendijama na Univerzitetu SSST.

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here