Francuska i Rusija rješavaju spor oko šampanjca

Ruski zakon je naljutio francuske proizvođače šampanjca koji su obustavili isporuke Rusiji i potaknuo francusku vladu da zaprijeti djelovanjem Svjetske trgovinske organizacije.

20

Francuska i Rusija dogovorile su rad na rješavanju spora oko novog ruskog zakona koji zahtijeva od francuskih proizvođača šampanjca da svoje boce označe kao pjenušavo vino, saopćilo je francusko Ministarstvo pravosuđa.

Od jula svi strani dobavljači u Rusiji moraju koristiti oznaku “pjenušavo vino” na etiketi boce, a samo lokalni proizvođači mogu na etiketi napisati “šampanjac” – što je ruski ekvivalent šampanjcu, izvijestio je Reuters.

Zakon je naljutio francuske proizvođače šampanjca koji su obustavili isporuke Rusiji i potaknuo francusku vladu da zaprijeti djelovanjem Svjetske trgovinske organizacije.

Francuski ministar poljoprivrede Julien Denormandi poručio je putem Twittera da se sa zamjenikom ministra poljoprivrede Rusije Sergejem Levinom dogovorio da radi na rješavanju problema.

Rješenje predviđa osnivanje radne skupine koju će činiti dužnosnici i predstavnici vinske industrije iz obje zemlje, dodala je glasnogovornica ministarstva.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here