FUZIP:Novi sistem ‘E-inspektor 2’ za efikasnije upravljanje poslovnim procesima

Predstavljen inspekcijski informacioni sistem “E-inspektor 2”.

6

U Konjicu je počela prva u nizu dvodnevnih radionica “Ček liste i baze propisa” koja se održava u okviru implementacije projekta E-uprave.

Radionice organizuje Federalna uprava za inspekcijske poslove (FUZIP) u saradnji s USAID-ovim projektom E-uprave, a na njima će federalni inspektori iz svih inspektorata Uprave aktivno raditi na pripremi revidiranih “ček listi” i baza propisa, koje će biti sastavni dio novog inspekcijskog informacionog sistema “E-inspektor 2”.

Direktor Federalne uprave za inspekcijske poslove Anis Ajdinović iskazao je zadovoljstvo učešćem u ovom vrijednom projektu koji će uvođenjem modernih hardverskih i softverskih rješenja doprinijeti daljem unapređenju efikasnosti, odgovornosti i transparentnosti rada inspekcija u sastavu FUZIP-a.

Federalna uprava za inspekcijske poslove još od 2010. godine u svom svakodnevnom radu koristi elektronski sistem upravljanja poslovnim procesima E-inspektor, u kojem je dosada vodila i pohranila više od 200.000 predmeta s pratećom dokumentacijom, saopćeno je iz ove uprave.

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here