Objavljeni javni pozivi: ZDK izdvaja 2,55 miliona KM subvencija privatnim preduzećima

Objavljeno osam javnih poziva

2

Ministarstvo za privredu ZDK, u skladu sa Programom razvoja male privrede ZDK za period 2021.-2024. godina, jučer je objavilo javne pozive za dodjelu sredstava po Programu utroška budžetskih sredstava u 2021. godini (subvencije privatnim poduzećima i poduzetnicima).

Sredstva za ovu namjenu planirana su Budžetom ZDK za 2021. godinu, na poziciji Ministarstva za privredu ZDK u iznosu od 2,55 miliona KM.

U skladu sa raspoloživim sredstvima objavljeno je osam javnih poziva, a možete ih pogledati na ovom linku.

Javni pozivi su otvoreni 20  dana od dana objave na web stranici Kantona, a krajnji rok za dostavu zahtjeva je 4. oktobar 2021. godine, izuzev Javnog poziva za prikupljanje zahtjeva za odobravanje i dodjelu financijskih sredstava namijenjenih za subvencioniranje (regresiranje) kamata po kreditima odobrenim u 2020. i 2021. godini po osnovu Kreditno-garancijskog fonda Vlade Zeničko-dobojskog kantona gdje je Javni poziv otvoren do 30. novembra 2021. godine, kada je i krajnji rok za dostavu zahtjeva.

Cilj objave navedenih javnih poziva je pružanje podrške u unapređenju konkurentnosti malih i srednjih poduzeća sa potencijalom za rast i izvoz, unapređenju turističke ponude, infrastrukture i poduzetništva za održivi turizam, te unapređenju poslovnog ambijenta i poduzetničke infrastrukture.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here