Privredna komora RS najavila borbu protiv nelegalnog prevoza putnika

U akciji će učestvovati inspektori Poreske uprave RS i Republičke uprave za inspekcijske poslove te pripadnici entitetskog Ministarstva unutrašnjih poslova

26
10.03.2021., Kozarac, Prijedor (BiH) – Danas je sluzbeno otpocela rehabilitacija magistralnog puta M4, Prijedor - Banja Luka, a radove su otvorili Davor Kostresevic, obnasatelj duznosti direktora Javnog preduzeca "Putevi Republike Srpske" i Dragan Stanimirovic, pomocnik ministra prometa i veza Republike Srpske na lokalitetu Kozarac (krizanje na M4, ka planini Kozara). Izvodjac radova je konzorcij "Prijedorputevi/Kozaraputevi" a.d. Prijedor. Mjestani Kozarca su nedavno, 8.veljace, mirno prosvjedovali na magistralnom putu Banjaluka-Prijedor, zahtijevaci izmjestanje planirane dionice buduceg autoputa Banjaluka-Prijedor. Kozarac inace je mjesna zajednica u Gradu Prijedor (sjeverozapad Bosne i Hercegovine) s najvecim brojem povratnika Bosnjaka u RS, a mjestani tvrde da bi trenutno zacrtana dionica auto puta presjekla naselje i imanja Bosnjaka povratnika u to naselje po pola. Photo: Dejan Rakita/PIXSELL

Privredna komora RS najavila je sveobuhvatnu akciju suzbijanja nelegalnog prevoza putnika i primjenjivanje sankcija prema licima koja vrše takav prevoz.

U akciji će učestvovati inspektori Poreske uprave i Republičke uprave za inspekcijske poslove te pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova i predstavnici Ministarstva saobraćaja i veza RS.

“Analiza propisa i definisanja procedura za suzbijanje nelegalnog prevoza putnika bila je tema sastanka predstavnika Udruženja saobraćaja i veza Privredne komore, Ministarstva saobraćaja i veza, MUP-a, Republičke uprave za inspekcijske poslove i Poreske uprave.
Na sastanku je dogovoren protokol saradnje navedenih organa kako bi akcije suzbijanja nelegalnog prevoza bile provođene kontinuirano“, saopćeno je iz Privredne komore.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here