Još dva investitora ulaze u industrijsku zonu Neobarje u Novom Travniku

Veliki interes za investiranje u ovoj industrijskoj zoni

167
AMC's 42nd st. movie theatre remains closed as New York City slowly introduces phases of reopening after two and half months of COVID-19 lockdown, June 9, 2020. AMC Entertainment Holdings Inc., registered a $2.2 billion net loss in their quarterly report at the end of March, due to the COVID-19 Pandemic effects on the society and the economy, as cities across the United States closed movie theaters to stop the spread of Coronavirus, June 9, 2020. (Anthony Behar/Sipa USA)(Sipa via AP Images)

U zgradi Općine Novi Travnik potpisana su dva ugovora o prodaji zemljišta u industrijskoj zoni Neobarje radi izgradnje poslovnih objekata.

Ugovori su potpisani sa kompanijama Ti- oil d.o.o. Nova Bila i K.A.D.G d.o.o. Nova Bila.

U svoj poslovni objekat u ovoj poslovnoj zoni kompanija K.A.D.G. čija je djelatnost metalska industrija uložit će oko milion KM.

“Mi smo počeli poslovati u januaru prošle godine i već smo povećali promet za oko 60 posto. Treba nam veći prostor i ovdje ćemo graditi skladište. Kada se sve završi investicija će iznositi oko milion KM”,kazao je vlasnik i direktor ove firme Anto Kafadar.

Ti-oil će u zoni Neobarje graditi plinski terminal za vlastite potrebe, kazao je direktor kompanije Tihomir Matošević.

Zadovoljstvo zbog potpisivanja ugovora izrazio je načelnik Općine Novi Travnik Stjepan Dujo. On je naveo da postoji veliki interes za investiranje u industrijskoj zoni Neobarje.

“Ove godine imali smo pet zahtjeva za prodaju parcela, a tu su i investitori koji posluju od ranije. Imamo već i primjere proširenja kapaciteta kao što je slučaj sa firmom Alfa Metabo koji su prvi investitor u našoj zoni. Očekujemo da investitori ove godine realizuju svoje poslovne ideje a obaveza Općine Novi Travnik jeste da nastavi ulagati u izgradnju infrastrukture koja još uvijek adekvatna”,kazao je Dujo.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here