Tesla pokreće lanac restorana

Na Teslinim Supercharger stanicama za punjenje električnih automobila bit će “propratni sadržaji” koji će omogućiti da oni koji su došli na punjenje automobila nešto pojedu ili popiju.

28

Elon Musk najavljuje iskorak u ugostiteljski biznis, pokretanjem lanca restorana pod imenom brenda Tesla.

Tačnije rečeno, Tesla je podnijela zahtjeve za zaštitne znakove koji pokrivaju kategorije “restaurant services, pop-up restaurant services, self-service restaurant services i take-out restaurant services”, što znači da se odnose na sve vrste ugostiteljske ponude jela i pića, od klasičnih restorana pa sve do restorana brze hrane i usluga “hrane za van”.

Ako se pitate šta će povezati automobilsku kompaniju Tesla s lancem ugostiteljskih objekata, odgovor je zapravo vrlo jednostavan. Kao što na mnogim benzinskim pumpama imate razne restorane i restorančiće, tako ćete i na Teslinim Supercharger stanicama za punjenje električnih automobila imati “propratne sadržaje” koji će vam omogućiti da nešto prezalogajite prije, u toku, ili nakon punjenja vašeg električnog limenog ljubimca.

Tesla je ovo već zapravo testirao kada je u stanici za punjenje California Supercharger station u Ketllman City uveo mali kiosk s ponudom jela i pića, a sada to žele podići na znatno viši nivo.

Lanac Teslinih restorana krasit će veliko slovo T iz logotipa kompanije, a Musk i ekipa su također za restoranske potrebe podnijeli zahtjev za zaštitni znak samog imena Tesla, kao i za stilizovanu verziju te riječi.

Kako bi bili još zanimljiviji posjetiocima, Tesla supercharger restorani će biti tematski dizajnirani i u njima će se naći brojne tehnologije koje krase Muskovu automobilsku kompaniju pa možda vidimo i konobara robota s Tesla autopilotom.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here