Noćni voz Prag-Berlin-Bruxelles od 2022.

Prije pandemije koronavirusa Prag je bio jedno od najpopularnijih turističkih odredišta u Evropi. U 2019. je čak 6, 8 miliona stranih turista posjetilo "Zlatni grad".

35
Nova noćna željeznička linija koja će povezivati češku prijestolnicu s Dresdenom, Berlinom, Amsterdamom i Bruxellesom bit će u funkciji od 2022., objavio je u utorak češki prijevoznik Regiojet.
Regiojet sarađuje s nizozemskim start-upom European Sleeper. Vozovi će kretati iz Praga navečer te će stići u Bruxelles rano ujutro. U suprotnom će smjeru vlakovi napuštati Bruxelles rano navečer. Prijevoznik cilja ne samo na turiste, već i na poslovne putnike i zaposlenike evropskih institucija.

U vozu će postojati kupei za sjedenje i spavanje, a planiran je besplatni internet. Regiojet već ima noćnu liniju koja povezuje Prag i istočni slovački grad Košice. Do kraja godine će pak uvesti liniju od Praga do Lavova na istoku Ukrajine.

Prije pandemije koronavirusa Prag je bio jedno od najpopularnijih turističkih odredišta u Evropi. U 2019. je čak 6, 8 miliona stranih turista posjetilo “Zlatni grad”. Prošle je godine broj turista iznosio trećinu od uobičajenih brojki.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here