ABSL BiH organizira panel o trendovima industrije servisa

Panel će potaknuti dalje diskusije tematski vezane za aktuelne trendove industrije poslovnih servisa, te za značaj lokaliteta Bosne i Hercegovine i Zapadnog Balkana.

36

Kao značajan rezultat u 2020. godini i vidan doprinos razvoju industrije poslovnih servisa ABSL BiH je realizirao pripremu i izdavanje Godišnjeg izvješataja za Bosnu i Hercegovinu (Annual Country Report), u kojem su investitorima, članovima ABSL-a u Bosni i Hercegovini i na drugim ABSL lokacijama (Poljska, Češka, Švicarska, Rumunija i Latvija), međunarodnim organizacijama i poslodavcima predstavljene mogućnosti lokalnog tržišta u vidu kompanija, usluga, resursa i kompetencija.

Kroz tematske sekcije koje predstavljaju Bosnu i Hercegovinu kao novu lokaciju za poslovne servise istaknut je potencijal u smislu talenata, stručnosti i tržišnih prednosti koje naša zemlja nudi, s posebnim fokusom na uspješne bosanskohercegovačke kompanije u ovoj industriji.

Očekivanja ABSL BiH su da će ovaj izvještaj pozitivno utjecati na percepciju bosanskohercegovačkog tržišta kao atraktivne poslovne destinacije i dati ključan doprinos razvoju ove industrije u jugoistočnoj Europi.

U svrhu promocije Izvještaja, predstavljanja aktivnosti ABSL BiH za 2021. godinu i podsticanja sinergije između postojećih i budućih članova ABSL-a, te inostranih interesenata, ABSL BiH će 11.03.2021. godine organizirati prvu u nizu online panel diskusija sa ekspertima iz industrije.

Panel će potaknuti dalje diskusije tematski vezane za aktuelne trendove industrije poslovnih servisa, te za značaj lokaliteta Bosne i Hercegovine i Zapadnog Balkana. Na panelu će govoriti: Tomislav Glavaš (CEO M+ Connect), Jacek Levernes (počasni predsjednik ABSL Poljska), Dino Ibrahimović (Managing director MENA Infobip)

Online panel diskusija se održava 11.03.2021. godine od 09:00 do 10:15 sati.

Događaj možete pratiti besplatno putem sljedećeg linka

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here