Granični prijelaz kod Svilaja u funkciji do jula

Granični prijelaz između BiH i Hrvatske trebao bi biti završen do polovine godine, izjavio je državni ministar prometa i komunikacija Vojin Mitrović

190

Granični prijelaz između Bosne i Hercegovine i Hrvatske kod Svilaja trebao bi biti završen i pušten u funkciju do polovine godine, sa ranije izgrađenim mostom na Savi, izjavio je državni ministar prometa i komunikacija Vojin Mitrović.

On je ustvrdio da će završtetak autoputa ubrzati razvoj ove regije i olakšati transport roba i usluga te omogućiti dolazak novih investicija.

“Ogroman je značaj za BiH završetak autoputa na Koridoru Vc i autoputa koji će se graditi od Vukosavlja preko Rače do Beograda”, rekao je Mitrović novinarima nakon sastanka sa načelnicom općine Odžak Nadom Ćulap, koja je najavila da će se završetkom autoputa značajno poboljšati stanje privrede u Odžaku te otvoriti veliki broj radnih mjesta.

“Nudimo saradnju i partnerski odnos sa resornim ministarstvom i nadležnim institucijama u realizaciji ovog kapitalnog projekta”, rekla je Ćulap.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here