Musk: Otvoren sam za spajanje Tesle s nekim od konkurenata

Američki proizvođač automobila trenutno u ponudi ima četiri modela automobila, uključujući srednju limuzinu Model 3 i srednje veliki sportski terenac Model Y

34
Twitter Elon Musk
Vlasnik i glavni operativac Tesle Elon Musk izjavio je danas da je otvoren za ideju spajanja s nekim od rivala u segmentu električnih automobila.
Govoreći na jednoj konferenciji u organizaciji Axel Spingera, Musk je bio upitan bi li razmotrio ideju o kupovini nekog od rivala. S obzirom na tržišnu vrijednost Tesle koja je veća od 500 milijardi dolara, ponuda za preuzimanje bila bi relativno lako izvediva.

– Definitivno se ne bismo upuštali u neprijateljsku ponudu. No, ako netko misli da bi bila dobra ideja spojiti se s Teslom, porazgovarat ćemo, rekao je Musk.

Američki proizvođač automobila trenutno u ponudi ima četiri modela automobila, uključujući srednju limuzinu Model 3 i srednje veliki sportski terenac Model Y. Sva su njegova vozila nekoliko desetaka centimetara dulja od Volkswagenovog Golfa, evropske reference za kompaktne limuzine. Za dvije godine kompanija namjerava na globalno tržište plasirati i električni kamionet “Cybertruck”.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here