Usvojen Program mjera za pomoć privrednim subjektima Brčko distrikta BiH

Iz Odjeljenja za privredni razvoj, sport i kulturu Vlade Brčko distrikta BiH kazali su da korisnici ovog programa uskoro mogu očekivati i objavljivanje javnog poziva.

13
Gospodarsko vijeće Brčko

Vlada Brčko distrikta BiH usvojila je Program mjera za pomoć privrednim subjektima u Brčko distriktu BiH u vezi sa zabranom rada zbog pandemije izazvane korona virusom. Ovaj program se odnosi na finansijsku pomoć preduzećima, preduzetnicima i poslovnim jedinicama kojima je naredbom Štaba za zaštitu i spašavanje Brčko distrikta BiH rad zabranjen od 22. novembra 2020. godine kada je od 22.00 sata nastupio i policijski sat na području Distrikta.

Djelatnici koji su obuhvaćeni ovim programom su hoteli i sličan smještaj, ostali smještaj, gradski i prigradski kopneni prevoz putnika, ostali kopneni prevoz putnika (d.n), djelatnost restorana i ostalih objekata za pripremu i usluživanje hrane, djelatnosti pripreme i usluživanja pića, djelatnosti kockanja i klađenja i fitnes centri.

Korisnici ovog programa koji ispunjavaju uslove i kriterije imat će pravo na nadoknadu bruto plata u visini isplaćenih bruto plata u oktobru 2020. godine. Visina sredstava za subvenciju nadoknade isplaćene bruto plaće u periodu zabrane utvrdit će se na osnovu zaprimljenih zahtjeva po javnom pozivu, po ovom programu srazmjerno broju dana trajanja zabrane rada.

Iz Odjeljenja za privredni razvoj, sport i kulturu Vlade Brčko distrikta BiH kazali su da korisnici ovog programa uskoro mogu očekivati i objavljivanje javnog poziva. Vlada je na današnjoj vanrednoj sjednici primila k znanju i Informaciju o troškovima plata za subjekte kojima je po odluci Štaba za zaštitu i spašavanje Brčko distrikta BiH zabranjen rad u trajanju od 15 dana.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here