Crni petak: I kriptovalute po akcijskim cijenama

Svako ko je kriptovalute kupio na proljeće u svakom je slučaju u lijepom plusu, a oni koji su željeli ući na tržište sada su na Crni petak imali popuste ne samo u internetskim trgovinama, već i na berzama kriptovaluta.

45
Tržište kriptovaluta očekivano je doživjelo korekciju ili, ako bismo pretjerivali, manji slom, koji su neki mediji nazvali Thanksgiving crash (četvrtak je bio Dan zahvalnosti u SAD-u).
Utorak je bio zadnji dan krajnjeg optimizma, promet je tog dana bio rekordno visok, cijena bitcoina premašila je 19.300 dolara, a njegova tržišna kapitalizacija već je bila gotovo 360 milijardi dolara, što je također rekord.

Sljedeća dva dana zabilježeni su značajni padi, najmanje za bitcoin (kretao se na 16.350 dolara i odmaknuo se 15 posto od vrha), a mnogo više za XRP (ripple), koji je nakon eksplozivnog rasta brzo opao za 40 posto (s 0,77 do 0,46 USD).

Tokom vikenda strasti su se smirile, primijećen je oprezan povratak optimizma, ali naravno nije isključeno da se korekcija nastavi. Svako ko je kriptovalute kupio na proljeće u svakom je slučaju u lijepom plusu, a oni koji su željeli ući na tržište sada su na Crni petak imali popuste ne samo u internetskim trgovinama, već i na berzama kriptovaluta.

Nakon 40-postotnog rasta u novembru, korekcija za bitcoin (kao i preostale kriptovalute) bila je logična, pa je bitcoin ubrzo izgubio 15 posto i skliznuo na 16.351 USD. Za bitcoin je ovo zapravo neznatna korekcija i moguće je da će cijena nastaviti padati idućih dana, iako jučerašnji događaji to nisu ukazivali. Ako se bitcoin opet konsolidira iznad 18.000 dolara, mogli bismo ponovno razgovarati o bikovskom zamahu i značajnoj šansi za probijanje razine iznad 20.000 dolara

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here