Elektroprijenos BiH rasporedio trogodišnju dobit

Odlučeno je da 6.837.812 konvertibilnih maraka odlazi u akumuliranu dobit, a 1.709.452 KM u rezerve

255

U sjedištu Elektroprijenosa BiH u Banjoj Luci održana je redovna sjednica Skupštine dioničara, na kojoj su usvojeni revidirani finansijski izvještaji za prethodne tri godine, kao i odluke o raspodjeli dobiti ostvarene za 2017., 2018.  i 2019. godinu. Odlučeno je da 6.837.812 konvertibilnih maraka odlazi u akumuliranu dobit, a 1.709.452 KM u rezerve, u skladu sa zakonom i Odlukom o obaveznim i posebnim rezervama Kompanije.

Usvojen je i Finansijski plan Elektroprijenosa BiH za period 2020.-2022. godina, te izvještaj o radu Odbora za reviziju za 2017., 2018. i 2019. godinu, kao i Odluka o odobravanju ugovora o međusobnim pravima i obavezama ove kompanije i članova Odbora za reviziju.

Sjednici su prisustvovali premijer Federacije BiH i predsjedavajući Skupštine Fadil Novalić, premijer Republike Srpske i član Skupštine Radovan Višković, te članovi Uprave – v.d. izvršnog direktora za rad i održavanje sistema Cvjetko Žepinić, izvršni direktor za planiranje sistema i inženjering Alaudin Alihodžić, v.d. izvršnog direktora za finansije Dragan Zelenika, v.d. izvršnog direktora za pravne poslove Nedžad Numić i izvršni direktor za kadrovske poslove Vinko Đuragić. Prisustvovali su i članovi Upravnog odbora ove kompanije – predsjednik Branko Baroš i njegov zamjenik Muhamed Mehmedović, te predsjednik Odbora za reviziju Mladen Milić.

 

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here